of 59221 LinkedIn

Laurens Lapré

Vice President Consulting

Laurens is actief binnen het domein verkeer en vervoer sinds 1995. De laatste 10 jaar werkt hij aan intelligente transportsystemen (ITS) en slimme mobiliteitsdiensten, zowel voor overheid als commerciële marktpartijen. Hij heeft binnen de automotive industrie gewerkt aan connected services portfolio’s. Voor overheden is hij actief als ITS- en mobiliteitsbeleidsadviseur voor grootschalige ITS-projecten. Verder is hij betrokken bij verschillende ITS-netwerkorganisaties, treedt op als voorzitter en geeft regelmatig lezingen en interviews.

 

Laurens werkt aan thema’s, zoals smart mobility, ITS, vraagbeïnvloeding, gedragsverandering, gamification, big data en mobility analytics, informatie-deling en ketenknoopunten.

  • Bent u klaar voor de Pokémonisering van onze samenleving?

    Reageer

    Pokémon Go is iets wat je niet hebt kunnen missen deze zomer. Gelanceerd in juli en van niets naar 25 miljoen actieve gebruikers in één week. 500 miljoen downloads later genereert het spelletje miljoenen euro’s aan inkomsten per dag. Het gaf al problemen langs het spoor vóórdat het beschikbaar was in Nederland. Het heeft een koersstijging (en daarna koersval) van miljarden veroorzaakt. Een wereldwijd fenomeen dus. Een hype ook, die misschien net zo snel verdwijnt als hij ontstond. Maar er zullen meerdere vergelijkbare games volgen. Maakt u zich op de Pokémonisering van onze samenleving!

  • Van Sensor naar Service

    Reageer

    Het was onlangs in de kranten te lezen: ‘Ruim een kwart meer files in 2015 en meer verspreid’. Ondanks de vele projecten in Nederland om mensen uit de spits te krijgen, lukt het nauwelijks om de groeiende vraag naar mobiliteit bij te houden. Vrije mobiliteit is schaars aan het worden en de experts zijn het met elkaar eens: de enige oplossing is om ons mobiliteitsgedrag aan te passen. Wij – gewoontedieren – moeten andere gewoontes gaan aanleren als het gaat om bewegen door Nederland. Dat klinkt een stuk eenvoudiger dan het in de praktijk is. Maar slim gebruik van data uit een groeiend aantal sensoren kan wel eens voor de oplossing zorgen.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

Creating a safer society!

Onze visie: een toekomst met betrokken burgers, actieve lokale communities, effectievere handhaving van de regels en ferme en snelle reddingsoperaties.

  

Afbeelding

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers