of 59250 LinkedIn

Johan de Jong

 

Director Consulting & Thougthleader Digital Government

 

Johan de Jong heeft ruim 25 jaar ervaring binnen de overheid en een achtergrond in de uitvoering van Europese en Nationale wet- en regelgeving, zoals subsidies. Hij is begonnen als expert bij de Dienst Uitvoering Regelingen - nu Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In deze periode was hij verantwoordelijk voor de totale levenscyclus van regelingen; van het ontstaan in de Europese Commissie tot de behandeling van aanvragen. Later hield Johan zich als Coördinator bij dezelfde organisatie zich bezig met de stroomlijning van de primaire processen en ICT-systemen van honderden regelingen. Hij besloot zijn carrière bij RVO als hoofd Organisatie en Ontwikkeling bij de Agrarische Productschappen, waar hij verantwoordelijk was voor diverse facetten van de bedrijfsvoering.

 

In 2001 is Johan gestart bij CGI. Als Director Consulting is hij Thoughtleader op het gebied van de digitale transformatie binnen de overheidssector. Op de bedrijfskundige en architectuuraspecten geeft Johan advies en richting aan complexe transformatieprogramma’s. Hierbij schakelt hij het liefst met zowel de business als ICT. Johan gelooft dat Dynamisch Case Management de overheid in staat stelt haar doelstelling op het gebied van digitalisering duurzaam te ondersteunen. Omnichannel, toegangsverlening (Bring Your Own ID) zijn onderwerpen waar hij een speciale interesse voor heeft. Daarnaast houdt Johan zich bezig met de mogelijkheden die emerging technologieën zoals analytics en robotics bieden om de uitvoering van overheidsdienstverlening verder te optimaliseren.

 

Stuur een bericht

  • Omnichannel: digitaal is ook niet alles

    1 reactie

    De overheid digitaliseert haar dienstverlening. Maar vergeet ook al die andere kanalen die burgers gebruiken niet. In deze digitale transformatie is het voor een eenduidige dienstverlening en klantbeleving van belang om de diverse kanalen te integreren.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

Creating a safer society!

Onze visie: een toekomst met betrokken burgers, actieve lokale communities, effectievere handhaving van de regels en ferme en snelle reddingsoperaties.

  

Afbeelding

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers