of 59250 LinkedIn

Een continue stroom van cyberaanvallen

Reageer

Steeds meer systemen zijn aangesloten op internet. Hackers kunnen mensen echt pijn doen

Het Duitse parlement bleek recent slachtoffer van een hack, een digitale inbraak. Cyberaanvallen vinden continu plaats en chaos creëren is simpel. Zijn we wel gewapend tegen deze digitale dreiging?

Gekleurde lijnen verschijnen op de wereldkaart als raketten die kort na elkaar worden afgevuurd. Vanuit Rusland naar Europa, van Azië naar Afrika en van Europa naar de Verenigde Staten: ze vertrekken vanuit alle delen van de wereld en richten zich op hun doelen ergens anders op de kaart. Soms worden ze dikker, dan weer nemen ze in hevigheid af.

 

De lijnen vertegenwoordigen verdacht internetverkeer. Cyberaanvallen dus. Waargenomen door het systeem van Norse, een Amerikaans bedrijf dat met allerlei sensoren het internet monitort. De informatie is bedoeld voor cyberspecialisten van bedrijven en overheden die met die aanvallen te maken krijgen.

 

Lees hier meer

Bron: Trouw, 13 juni 2015

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

Creating a safer society!

Onze visie: een toekomst met betrokken burgers, actieve lokale communities, effectievere handhaving van de regels en ferme en snelle reddingsoperaties.

  

Afbeelding

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers