of 59232 LinkedIn

CGI wint Computable Award voor ontwikkeling whereabouts app

Reageer

Nederlandse sportinnovatie wereldwijd in gebruik

CGI heeft vandaag de Computable Award gewonnen voor beste ICT-project van het jaar in de publieke sector. CGI won de award voor de succesvolle whereabouts app, die zij samen met de Nederlandse Dopingautoriteit, InnoSportNL en NOC*NSF heeft ontwikkeld. De World Anti-Doping Agency (WADA) heeft de whereabouts app nu wereldwijd in gebruik.

De WADA heeft begin dit jaar de ‘ADAMS whereabouts app’ gelanceerd voor meer dan 25.000 internationale topsporters. Met de app kunnen atleten op eenvoudige wijze hun verblijfsgegevens via de mobiele telefoon invoeren, controleren en wijzigen, zodat ze te lokaliseren zijn voor dopingcontroles. Deze app voor smartphones maakt het heel eenvoudig om te voldoen aan hun verplichtingen richting de WADA. In Nederland werd de whereabouts app al in 2012 in gebruik genomen door de Nederlandse Dopingautoriteit.

 

Sander van den Born, Vice President Marketing, Communications & Innovation, CGI Nederland: “We zijn erg trots dat we de Computable Award hebben gewonnen met de whereabouts app. Ik wil de World Anti-Doping Agency en ook de Nederlandse Dopingautoriteit bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en de sporters bedanken voor het enthousiasme waarmee ze de app gebruiken. Met deze app helpen we topsporters wereldwijd om op een eenvoudige en toegankelijke manier te rapporteren over hun verblijfgegevens en te voldoen aan de relevante regelgeving. Zo kunnen zij zich volledig concentreren op hun prestaties. Voor CGI een mooi voorbeeld van een Nederlandse innovatie,  waarbij wij onze kwaliteiten op het gebied van Mobile Solutions & Business Analytics hebben ingebracht. CGI zet zich hiermee in voor een schone sport; iedereen profiteert van deze efficiënte oplossing.”

 

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen met:

CGI Nederland

Sander van den Born

Vice President Marketing & Communications
T. +31 (0)20 571 3777
E. sander.van.den.born@cgi.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

Creating a safer society!

Onze visie: een toekomst met betrokken burgers, actieve lokale communities, effectievere handhaving van de regels en ferme en snelle reddingsoperaties.

  

Afbeelding

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers