of 59236 LinkedIn

CGI reist mee naar ‘Bestemming iOverheid’

Reageer

Op 14 januari komen ruim 900 bestuurders en professionals uit overheid, ICT-bedrijfsleven en wetenschap bij elkaar tijdens het jaarlijkse iBestuur Congres. Dit is dè ontmoetingsplek voor iedereen die werkt in en met de e- en iOverheid. CGI is aanwezig met twee inspirerende sessies over digitale transformatie en laat iedereen die dat wil in 3D het Participation Next serious game ervaren, met de oculus rift bril. Bezoekt u het congres, laat deze unieke kans dan niet onbenut en kom kennismaken met deze innovatieve technologie!

Dit jaar hebben we maar liefst twee sessies, waarin we klantervaringen en onze visie op digitale transformatie toelichten:

 

VWS papierloos dankzij Marjolein

14:00-14.30 uur in zaal Dexter 25-26
Samen met onze klant, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), vertellen we over het digitaliseringsproject Marjolein. De eerste fase van dit project startte in 2011. Tegelijkertijd met een tijdelijke verhuizing van het ministerie was er een ‘big bang’: het gehele departement ging over op digitale post- en documentverwerking. In 2015, als VWS terugkeert naar het verbouwde eigen gebouw, is de overgang naar een volledige digitale omgeving conform het Nieuwe Werken voltooid. Op het iBestuur Congres vertellen Ron Roozendaal (CIO, ministerie van VWS), Arnold van Rijn (projectleider Digitalisering, ministerie van VWS) en Patrick Dochez Kok (Principal Management Consultant, CGI) welke stappen zijn gezet in deze digitale transitie en welke rol organisatie, directie, medewerkers en gebruikersgroepen daarin spelen.

 

De Esten doen het beter

15:30-17:00 in zaal Dexter 15-16
Estland greep haar onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie aan om haar overheidsdienstverlening bijna volledig te digitaliseren. In een bijzondere samenwerking tussen publieke en private partijen werd een zeer innovatieve en gebruiksvriendelijke iOverheid gebouwd. Met vele toepassingen, zoals een eID en een online patiëntendossier. Estland is een inspirerend voorbeeld, zoals u kunt lezen in het CGI artikel hierover: e-Estonia, zoals ze het zelf noemen, is andere landen ver vooruit. Een inspirerend en leerzaam voorbeeld, ook voor Nederland!

Siim Sikkut (ICT Policy Advisor, eGovernment Estland) en Avo Kask (CEO, CGI Estland) zijn bij deze presentatie aanwezig. Na afloop is er een ‘invite only’ bijeenkomst, waarin we de unieke kennis en ervaring rondom de digitale overheid in Estland delen met Nederlandse overheidsbeïnvloeders. Hans van der Stelt, directeur Bureau Digicommissaris, zal deze sessie voorzitten.

 

iBestuur Congres 2015

1931 Congrescentrum, Den Bosch

14 januari 2015

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

Creating a safer society!

Onze visie: een toekomst met betrokken burgers, actieve lokale communities, effectievere handhaving van de regels en ferme en snelle reddingsoperaties.

  

Afbeelding

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers