of 59232 LinkedIn

Asbestwerkzaamheden App

Reageer

Medetoezichthouders helpen Inspectie SZW met App bij het opsporen van illegale asbestsaneringen

CGI heeft voor de Inspectie SZW een zogenoemde Asbestwerkzaamheden app ontwikkeld. De applicatie toont op een overzichtskaart alle geregistreerde meldingen over het saneren van asbest op en rond de locatie van de gebruiker. De gegevens van de meldingen zijn afkomstig vanuit het bestaande registratiesysteem van de Inspectie SZW. Omdat asbest gevaarlijk is om mee te werken is er een specifieke regelgeving voor opgesteld. Deze houdt in dat alleen bedrijven die zijn gecertificeerd asbest mogen inventariseren of verwijderen. De Inspectie SZW houdt hier toezicht op. Asbestsaneringsbedrijven moeten vooraf een melding doen van de periode en het adres waarop zij hun werkzaamheden uitvoeren.

Samen grip op asbest

Naast een beter overzicht biedt de Asbestwerkzaamheden app ook de mogelijkheid voor een intensievere samenwerking: de Inspectie SZW kan sneller schakelen met medetoezichthouders van onder andere de gemeenten, de (milieu)politie en de regionale uitvoeringsdiensten. Op deze wijze heeft de Inspectie SZW meer ogen in het veld om malafide praktijken op te sporen en aan te pakken. Ook kunnen burgers gebruik maken van de app om illegale asbestwerkzaamheden door te geven. De applicatie is na een succesvolle pilot in het najaar in 2014 in gebruik genomen. Deze is beschikbaar in zowel de Rijks App Store als de iOS en Android App Stores.

Naast de Asbestwerkzaamheden app heeft de Inspectie SZW in samenwerking met CGI ook een aantal andere applicaties ontwikkeld ter bevordering van een zo’n mobiel mogelijke werkplek voor inspecteurs en toezichthouders. Deze locatie gebonden services dragen bij aan een grote effectiviteit en efficiency van toezichttaken van de Inspectie SZW.


Meer informatie

Wilt u meer weten over de aanpak van malafide asbestsanering door de Inspectie SZW? Kijk dan eens naar deze film ‘Samen grip op asbest’: 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

Creating a safer society!

Onze visie: een toekomst met betrokken burgers, actieve lokale communities, effectievere handhaving van de regels en ferme en snelle reddingsoperaties.

  

Afbeelding

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers