of 59232 LinkedIn

Vernieuwing certificering voor milieumanagement

Reageer

Centric heeft onlangs opnieuw met succes de ISO 14001-certificering op het gebied van milieumanagement doorlopen. Steeds meer klanten vragen bij aanbestedingen om het certificaat.

Klanten van Centric zijn er ook de komende drie jaar van verzekerd dat hun leverancier voldoet aan alle eisen op het gebied van milieumanagement. Dit jaar zijn het hoofdkantoor van Centric in Gouda en de vestiging in Moordrecht namelijk opnieuw gecertificeerd volgens de internationale milieunorm ISO 14001.

Strenge milieueisen

Om het certificaat te verkrijgen, moet een organisatie voldoen aan strenge milieueisen. De norm ISO 14001 beschrijft eisen op het gebied van milieumanagement en wordt wereldwijd toegepast bij het opzetten en controleren van milieumanagementsystemen. Uit een externe audit door Ernst & Young in Gouda en Moordrecht blijkt dat deze vestigingen aan alle voorschriften voldoen.

Centric laat daarmee zien dat de onderneming al het mogelijke doet om de milieurisico’s binnen de bedrijfsvoering te beheersen. Grotere bedrijven en overheden stellen ISO 14001-certificering bij aanbestedingen vaak als eis in hun aanvraag.

 

Erkenning voor het milieuteam

Volgens Tristan Koch, als sustainability officer verantwoordelijk voor het milieubeleid van Centric, bewijst het certificaat dat de organisatie op de goede weg zit: “Duurzaamheid loont. Vermindering van het energieverbruik en de CO2-uitstoot worden steeds belangrijker voor ons en voor onze klanten. Deze certificering is een mooie erkenning voor de inspanningen van ons milieuteam.”

 

Milieuprestaties blijven verbeteren

Centric streeft er voortdurend naar haar prestaties op milieugebied verder te verbeteren. Maatschappelijk bewustzijn en duurzaamheid liggen aan de basis van alles wat we doen, in onze bedrijfsvoering en onze huisvesting. Centric heeft de ambitie om in de nabije toekomst ook andere vestigingen volgens deze norm te certificeren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers