of 59232 LinkedIn

Routeapp zet historisch Gouda op de kaart

Reageer
De gemeente Gouda en Centric hebben tijdens het evenement ‘Gouda bij Kaarslicht’ de nieuwe app xplre Gouda gepresenteerd. Met wandelroutes en achtergrondinformatie laat de app bezoekers op moderne wijze kennismaken met de historische binnenstad.

De ontwikkeling van xplre Gouda is onderdeel van een bredere samenwerking onder de naam ‘Gouda, historische stad in de 21ste eeuw’. De gemeente Gouda werkt sinds eind 2012 samen met Centric aan innovatieve projecten om het aantal stadsbezoekers te vergroten van 700.000 per jaar nu, naar ruim 1 miljoen in 2017.

 

Lancering tijdens ‘Gouda bij Kaarslicht’

De routeapp werd op 12 december gelanceerd in het bijzijn van wethouder Daphne Bergman, tijdens het jaarlijkse evenement Gouda bij Kaarslicht. De uitwisseling van informatie en locatiegegevens, afkomstig uit open data-bronnen, verloopt via het platform xplre, dat onder begeleiding van Centric en samen met de gemeente Gouda is ontwikkeld door studenten van de Haagse Hogeschool en de Hogeschool Rotterdam.

 

Leen Blom, R&D-manager bij Centric: “De diverse themaroutes in de app leiden bezoekers langs de mooiste historische plekken in de stad. Het mooie van dit project is dat zichtbaar wordt dat er allerlei organisaties zijn die een hart voor Gouda hebben, met ieder een eigen kijk op de stad. In de app komen al deze verschillende perspectieven samen.”

 

Andere toepassingen voor xplre

Meteen de eerste avond al downloadden veel bezoekers van Gouda bij Kaarslicht de app en werden ruim tweeduizend wandelroutes uitgestippeld. De lancering van de xplre Gouda-app is overigens pas het begin. “We kijken nu vooruit naar toekomstige toepassingen van het platform”, vertelt Blom. “Ook andere steden kunnen met het platform de ervaring van hun bezoekers verrijken.”

 

Centric hecht waarde aan de relaties met onderwijsinstellingen in de regio. “Deze samenwerking tussen de gemeente, de hogeschool en het bedrijfsleven is een goed voorbeeld hoe verschillende partijen met veel enthousiasme en betrokkenheid een innovatieve bijdrage kunnen leveren aan hun omgeving.”

 

Op pad met de xplre Gouda-app

Benieuwd naar het moois dat de binnenstad van Gouda te bieden heeft? Bekijk de leukste routes in de xplre Gouda-app.

 

Afbeelding

De nieuwe app xplre Gouda leidt bezoekers langs de mooiste historische plekken in de stad.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers