of 59221 LinkedIn

Leveranciers, BZK en VNG sluiten convenant BRP

Reageer

Op 4 december 2014, tijdens de Tribune operatie BRP, tekenden vertegenwoordigers van Centric, andere leveranciers, afnemers en het ministerie van BZK een convenant over de samenwerking bij de realisatie van de Basisregistratie Personen (BRP).

In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wordt gewerkt aan een nieuwe basisregistratie voor persoonsgegevens, de Basisregistratie Personen (BRP). Gebruikers van de basisregistratie zijn bijhoudende partijen (gemeenten en het ministerie van BZK) en afnemende partijen (gemeenten plus een groot aantal andere overheidsorganisaties en derden). De basisregistratie omvat centrale voorzieningen en voorzieningen voor de bijhoudende en afnemende partijen.

 

Burgerzakenmodules

Operatie BRP realiseert de centrale voorzieningen voor de BRP. De voorzieningen die de gemeenten in staat stellen bijhoudingen in de BRP te doen, de zogenoemde burgerzakenmodules (BZM's), worden ontwikkeld door een aantal leveranciers (zowel bestaande als nieuwe toetreders) in de gemeentemarkt.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de aanschaf en juiste werking van deze BZM’s. Een groot deel van de afnemers maakt gebruik van de diensten van een leverancier voor de gegevensverstrekking uit de BRP. Een beperkt aantal (grotere) afnemers ontwikkelt zelf voorzieningen voor deze gegevensverstrekking uit de BRP. Bekijk de presentatie (pdf) van Centric over de aansluiting op de BRP.

 

Ontwikkeltrajecten afstemmen

Om de BRP succesvol te realiseren is het van groot belang de ontwikkelingstrajecten voor de verschillende voorzieningen goed op elkaar af te stemmen. Dat vergt heldere afspraken tussen enerzijds Operatie BRP en anderzijds de hierboven bedoelde leveranciers. Het doel van dit convenant is deze afspraken vast te leggen. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is het handhaven van een zogenoemd "level playing field" voor leveranciers.

 

De volgende partijen hebben het convenant ondertekend:

 

  • het programma Operatie BRP, dat binnen het ministerie van BZK de centrale voorzieningen realiseert
  • Centric (BZM-leverancier en leverancier afnemersystemen)
  • Gemboxx/Gemcloud (BZM-leverancier)
  • eLABBS/OpenGBA (BZM-leverancier)
  • PinkRoccade (BZM-leverancier)
  • Procura (BZM-leverancier)
  • T&T (leverancier van afnemersystemen)

 

Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers