of 59221 LinkedIn

Landsmeer en Waterland tevreden over uitbesteding

Reageer

De gemeenten Landsmeer en Waterland hebben werkzaamheden op het gebied van werk, inkomen en (jeugd)zorg (WIZ) uitbesteed aan Centric.

Vanaf januari 2015 verzorgt Centric voor de Noord-Hollandse gemeenten het technisch en functioneel beheer en voert inhoudelijke taken uit voor de administratie van uitkeringen en de Wmo.

 

Uniek voor gemeenten

Het uitbesteden van inhoudelijke taken gecombineerd met de softwarematige kant van het WIZ-proces, is uniek voor gemeenten. Daarbij maakt de flexibele aanpak van Centric dat gemeenten hun eigen keuzes kunnen maken ten aanzien van de werkprocessen en hun stempel op de dienstverlening naar de burger kunnen (blijven) drukken.

 

De werkzaamheden

Centric controleert onder andere de administratieve juistheid van mutaties, draait de periodieke en tussentijdse verwerkingsruns, maakt en verzendt periodieke verklaringen en specificaties, verwerkt ontvangsten en Wmo-declaraties, levert statistische gegevens en (later) het jaarwerk.

 

Op afstand én op locatie

Beide gemeenten zijn zeer enthousiast over de dienstverlening, onder meer omdat het functioneel beheer niet alleen op afstand, maar ook bij de gemeente op locatie gebeurt. Dit maakt dat de communicatie met de eindgebruikers soepel verloopt.

 

Gemeente houdt eigen gezicht

Nog een voordeel is dat de gemeenten naar buiten toe hun eigen gezicht houden - Centric werkt op de achtergrond uit naam van de gemeente. Samen met de gemeenten bekijkt Centric ook op welke punten de inrichting en het gebruik van de software structureel verbeterd kan worden. Verder verzorgt Centric de implementatie van nieuwe versies.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers