of 59167 LinkedIn

Kees-Jan de Graaf

Kees-Jan de Graaf is werkzaam bij Centric als consultant Parkeren.

 • Parkeren op de politieke agenda!

  2 reacties

  Parkeren op de politieke agenda, gaat dat niet wat ver? Dat is wellicht uw eerste gedachte bij het lezen van bovenstaande titel. Toch draagt het slim organiseren van parkeren en parkeerbewegingen bij aan een duurzame, leefbare, bereikbare en aantrekkelijke samenleving en dan is de link met de politieke agenda al snel gelegd.

 • Digitalisering van parkeren: een weg bezaaid met voetangels en klemmen

  Reageer

  Na lang wikken en wegen gaat gemeente X ‘digitaal’ met parkeren. De beleidsafdeling zorgt voor een nieuwe verordening. Men overlegt en komt tot een fraai resultaat. Nu het op papier staat moet het ook precies zo werken. Wanneer? Zodra de verordening van kracht wordt natuurlijk. Tegelijkertijd gaat ook gemeente Y digitaal. De beleidsstaf heeft een deadline voor invoering in gedachten en communiceert die naar de organisatie. Binnen de organisatie zijn met maar één afdeling afspraken gemaakt over het ‘live’ gaan. Wat als er meer afdelingen bij betrokken zijn? Die richten zich dan maar naar die ene afdeling.

 • De klant van mijn klant

  Reageer

  Onlangs had ik een feestje ergens in een stad. Het was in een gebied waar het ook ’s avonds nog betaald parkeren is. Gelukkig kon ik net als andere gasten gebruikmaken van de bezoekersregeling van de gastvrouw. Dus daar stonden we in de kou. Eerst een kenteken invoeren op de parkeerautomaat en dan van een smoezelig papiertje een gebruikersnaam en wachtwoord lezen voor de bezoekerskorting. Dat ging niet bij iedereen even soepel. Het leidde tot een lange rij, irritatie en discussie. Kon dat niet wat gebruiksvriendelijker?

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Whitepapers