of 59232 LinkedIn

Informatieveiligheid van gemeenten

Reageer

Centric en KING werken samen aan informatieveiligheid gemeenten

Centric en de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) van KING hebben afspraken vastgelegd over de opsporing van bedreigingen voor de informatieveiligheid van gemeenten.

Als onderdeel van KING ondersteunt de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) gemeenten bij het bevorderen van hun informatieveiligheid. In het vorige week ondertekende addendum spreken Centric en de IBD af elkaar proactief te informeren over mogelijke dreigingen en kwetsbaarheden in de informatiebeveiliging van gemeenten.

 

Dreigingen detecteren

De dienst detecteert dreigingen, zoals een DDoS-aanval of virusbesmetting, en vergelijkt de oorsprong daarvan met IP-adressen en URL’s die in gebruik zijn bij gemeenten of leveranciers die diensten verlenen aan gemeenten. Zo kan worden vastgesteld of gemeenten betrokken zijn bij een besmetting.

 

Communicatie over incidenten

Ook Centric neemt een proactieve rol in de communicatie en afhandeling van incidenten. Bij verdacht netwerkverkeer dat erop wijst dat de informatieveiligheid van gemeenten in het geding is, onderneemt Centric actie en stelt de IBD en gemeenten daarvan op de hoogte.

 

Door samen te werken op het gebied van dreigingsanalyses en communicatie rond incidenten, bevorderen beide partijen de veiligheid van gemeentelijke informatiesystemen tot een niveau dat past bij de gevoeligheid van de gegevens waarmee gemeenten werken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers