of 59180 LinkedIn

Hein van Schijndel

Hein van Schijndel heeft tien jaar ervaring in een gemeentelijke organisatie en werkt vanaf 2001 voor Centric. Hein is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Centric-oplossingen voor informatie-uitwisseling en basisregistraties.

 • Slokt het zaaksysteem uw DMS op?

  Reageer

  Ik herinner me nog dat ik in 2013 een seminar bezocht over zaakgericht werken. Een van de onderwerpen was: “Zaak- en objectgericht (samen)werken”. Ik was op dat moment net begonnen in mijn nieuwe functie als strategisch productmanager zaakgericht werken. Alles was nieuw voor mij. Eén plaatje is me altijd goed bijgebleven: een gebouw, volledig verpakt in zwart landbouwplastic. Dit gebouw symboliseerde het DMS binnen het zaakgericht werken. Wat is nu, ruim drie jaar verder, de rol van het DMS binnen uw applicatielandschap en in het zaak- en objectgericht (samen)werken?

 • De zaken grootser aanpakken? Kom naar Zaaksystemen in Beeld LIVE! 2016

  Reageer

  De tweede editie van het congres Zaaksystemen in Beeld LIVE! belooft nog beter, mooier en grootser te worden dan vorig jaar. Liefst 13 leveranciers zullen daar álles aan doen, door zo goed mogelijk te laten zien wat zij te bieden hebben op het gebied van zaakgericht werken – en hoe dat uw werkwijze nog efficiënter maakt.

 • De Dikke of de Dunne?

  1 reactie
  Toen ik jong was waren er nog geen computers en social media. Ik speelde buiten of keek televisie. Een van de programma’s waar ik graag naar keek was Laurel & Hardy, of de Dikke en de Dunne, zoals ze hier genoemd worden. Beide acteurs begonnen solo, maar werden pas beroemd en succesvol nadat ze samen een duo vormden.
 • Gebruikt u de Berichtenbox al?

  Reageer

  Eindelijk eens functionaliteit die gemeenten redelijk eenvoudig kunnen implementeren: de Berichtenbox. Gemeenten moeten in het kader van afspraken uit het i-NUP een aantal voorzieningen implementeren. Vaak zijn dit moeizame trajecten die veel tijd en energie kosten. Maar de implementatie van de Berichtenbox is hierop een uitzondering. Begin nu en binnen de kortste keren heb je het operationeel.

 • Zaakgericht werken gaat verder dan de muren van het gemeentehuis

  Reageer

  Mijn vrouw en ik zijn bijna 20 jaar gelukkig getrouwd. We hebben een traditionele rolverdeling. Ik heb een baan en mijn vrouw is verantwoordelijk voor het huishouden. We voelen ons daar allebei prima bij. Mijn vrouw is verantwoordelijk voor alle zaken in het huishouden. Als ik iets wil weten over de status van een bepaalde zaak dan kan ik altijd bij haar terecht. Mijn vrouw weet alles over wat er in ons gezin speelt. Maar de laatste jaren is daar verandering in gekomen.

 • Lopende Zaken of liever de PIP?

  1 reactie

  Het congres ‘NUP Alive & Kicking!’ is bedoeld voor gemeenten om inspiratie op te doen voor de invoering en het gebruik van de NUP-bouwstenen. Op het congres heb ik meegewerkt aan de presentatie over MijnOverheid Lopende Zaken. De vraag die rijst, is of gemeenten nog een Persoonlijke Internet Pagina (PIP) nodig hebben als MijnOverheid Lopende Zaken al is geïmplementeerd.

 • Eerste klantendag voor Key2Datadistributie en Key2BAG

  Reageer

  Donderdag 4 oktober, een dag die regenachtig begint en met een flinke ochtendspits. Met als uitschieter een lange file op de A12 tussen Den Haag en Utrecht. Een dag om snel te vergeten zou je zeggen. Maar het tegendeel is waar. Op 4 oktober bezoeken namelijk ruim 140 klanten de klantendag Key2Datadistributie en Key2BAG. Samen met de enthousiaste Centric’ers zorgen ze voor een memorabele dag.

 • Datadistributie – Servicebus: 1 – 0

  Reageer

  Veel gemeenten gebruiken een datadistributiesysteem (DDS) om gegevens uit te wisselen met basisregistraties en afnemende systemen. Een parallelle ontwikkeling bij gemeenten is de implementatie van een Gemeentelijke Servicebus (GSB). Vaak worden die op één hoop gegooid. Maar datadistributie is iets anders dan het routeren van berichten via een servicebus.

   

  Lees verder

 • StUF als stelselstandaard?

  Reageer

  Als gemeente bent u verplicht om de StUF-standaard te gebruiken voor het uitwisselen en bevragen van gegevens die behoren tot een aantal wettelijk vastgestelde basisregistraties. Deze verplichting geldt zowel voor de binnengemeentelijk uitwisseling als voor de ketens waarbinnen gemeenten functioneren.

   

  Lees verder

 • Is het RSGB nog wel een gemeentelijk referentiemodel?

  Reageer

  Onlangs zijn de informatiemodellen gepubliceerd voor de basisregistraties Nieuw Handelsregister, Kadaster en Personen. Deze informatiemodellen worden verwerkt in het Referentiemodel Stelsel van Gemeentelijke Basisgegevens. Laten we eens bekijken hoe de verschillende modellen geïntegreerd worden in het RSGB. Wordt het RSGB niet veel te groot? En is het RSGB niet meer een stelselmodel dan een gemeentelijk referentiemodel?

   

  Lees verder

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Whitepapers