of 59236 LinkedIn

Gemeenten snel aangesloten op CORV via Centric-cloud

Reageer
Centric is klaar om gemeenten aan te sluiten op CORV, het informatieknooppunt voor berichtenverkeer in het justitiële domein. Gemeenten die de koppeling afnemen als SaaS kunnen snel aansluiten en hoeven de oplossing niet zelf te implementeren.

Voor de informatievoorziening in het nieuwe jeugdstelsel sluiten gemeenten verplicht aan op de Collectieve Opdracht Routeervoorziening (CORV), het landelijke informatieknooppunt voor gestandaardiseerd berichtenverkeer tussen gemeenten en justitiële instellingen. Gemeenten hebben daarvoor nog tot 1 januari 2015 de tijd.

 

Meer dan 40 gemeenten hebben inmiddels opdracht gegeven voor aansluiting via de cloud. Centric realiseert de koppeling met CORV ook voor gemeenten die oplossingen van andere leveranciers gebruiken voor de uitvoering van hun jeugdzorgtaken.

 

Succesvolle StUF-test

Centric doorliep als een van de eerste leveranciers al succesvol de test op het StUF Testplatform. Daarna is de ketentest met de Raad voor de Kinderbescherming met goed gevolg afgerond. Afgelopen 27 november is met succes de eerste gemeente aangesloten. Hiermee voldoet Centric formeel aan alle voorwaarden voor aansluiting op CORV. Meer informatie vindt u op de website van KING.

 

Aansluiten via SaaS en lokaal

Centric is de enige leverancier die gemeenten lokaal én via een SaaS-dienst kan aansluiten. Door de aansluiting op het landelijke knooppunt via SaaS kunnen gemeenten snel in productie. Ze hebben zelf geen omkijken naar de installatie en het onderhoud. Bovendien geldt voor hen het voordeel van directe aansluiting op hun jeugdzorgapplicatie, waardoor typefouten en dubbel werk worden voorkomen.

 

Snel aansluiten?

Ook aansluiten op CORV met uw organisatie? Neem voor meer informatie contact op via info.pss@centric.eu.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers