of 59232 LinkedIn

Gemeente Vught succesvol aangesloten op LV WOZ

Reageer

AfbeeldingDe gemeente Vught is als eerste Centric-gemeente in Nederland succesvol aangesloten op de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ). Actuele informatie uit de Basisregistratie WOZ van koploper gemeente Vught, is vanaf nu beschikbaar voor geautoriseerde afnemers.

Vught is de vierde Nederlandse gemeente die bewezen heeft dat haar data en programmatuur voldoen aan de vereisten voor aansluiting op de LV WOZ.

Mutaties in de basisregistratie WOZ, maar ook gerelateerde mutaties uit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG), zijn voortaan direct via berichtenverkeer en zonder tussenkomst, beschikbaar in de LV WOZ.

 

Openbaarmaking WOZ-waarden

Met de aansluiting zet Vught een belangrijke stap in de openbaarmaking van WOZ-waarden van woningen, zoals deze in de toekomst gaat plaatsvinden vanuit de LV WOZ via een viewer.

Naast de belastingapplicatie maakt de gemeente ook gebruik van een nieuwe clouddienst van Centric voor de verbinding tussen de belastingapplicatie en de LV WOZ. Centric biedt de benodigde servicebus en Digikoppeling-adapter aan als dienst en verzorgt het volledige beheer. Hierdoor kunnen gemeenten snel en eenvoudig aansluiten op de landelijke voorziening.

 

Aansluiting overige Centric-gemeenten

De aansluiting van koploper Vught betekent de laatste stap in een succesvol traject, met de conformiteitstoets, WOZ-datascan door Antea Group, en de aansluittoets als eerdere mijlpalen.

Voor de aansluiting van andere Centric-gemeenten wordt een planning opgesteld in overleg met het ministerie van Financiën, de Waarderingskamer, de softwareleverancier, de Gebruikersvereniging Centric en de betrokken klantenkring.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers