of 59232 LinkedIn

Gemeente Lansingerland kiest voor datadistributiesysteem Centric

Reageer

De gemeente Lansingerland verzorgt de distributie van basisgegevens met het datadistributiesysteem van Centric, Key2Datadistributie.

Key2Datadistributie coördineert de uitwisseling van basisgegevens en zorgt ervoor dat procesapplicaties optimaal communiceren met elkaar en met de landelijke basisregistraties. De gemeente koos voor het distributiesysteem van Centric vanwege de uitgebreide ondersteuning van landelijke StUF-standaarden, out-of-the-box koppelingen en korte implementatietijd.

Key2Datadistributie voorziet verschillende applicaties van actuele en betrouwbare basisgegevens. Onder andere de bronsystemen van de gemeente voor personen, de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) en het sociaal domein werden daarvoor gekoppeld aan Key2Datadistributie. Daarnaast is er een koppeling gelegd met het Handelsregister.

 

Altijd actuele basisgegevens

Dankzij de aansluiting op het datadistributiesysteem beschikken onder meer het Wabo-systeem, het gegevensmagazijn en het documentmanagementsysteem na de ingebruikname altijd over actuele en betrouwbare basisgegevens. Projectleider Martin Buitelaar van de gemeente Lansingerland: “Het voordeel is dat de kwaliteit van de gegevens toeneemt doordat afnemende systemen nu altijd beschikken over juiste gegevens.”

Key2Datadistributieis onderdeel van de Suite4iGovernance. Gemeenten verzamelen, beheren en ontsluiten daarmee basisinformatie binnen de eigen organisatie en in de keten. De Suite4iGovernance biedt grip op informatie en geeft invulling aan de verbindende voorwaarden voor een compacte en nabije overheid.

 

Ook de kwaliteit van uw gegevensuitwisseling optimaliseren?

Key2Datadistributie en andere Centric-oplossingen dragen bij aan de kwaliteit van uw basisgegevens en het beheer daarvan. Neem voor meer informatie contact op via info.pss@centric.eu.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers