of 59232 LinkedIn

Gemeente Heerenveen voert zaakgericht werken in

Reageer

De gemeente Heerenveen is in productie met het Centric-zaaksysteem en zet daarmee een belangrijke eerste stap op weg naar volledig zaakgericht werken.

Dankzij de overstap naar zaakgericht werken realiseert de gemeente Heerenveen een efficiëntere bedrijfsvoering en meer inzicht in de voorgang van de dienstverlening aan burgers. De gemeente heeft plannen om het zaakgericht werken organisatiebreed in te voeren, door ook de oplossingen voor onder meer het sociaal domein, milieu en burgerzaken aan te sluiten op het Centric-zaaksysteem.

Het zaaksysteem is een belangrijk component in het hart van een gemeentelijke organisatie. Dankzij koppelingen met de gespecialiseerde afhandelapplicaties van Centric zelf en andere leveranciers, worden ketens zoveel mogelijk automatisch gesloten.

 

Centric-zaaksysteem

Voor de communicatie met haar inwoners had de gemeente al het klantcontactsysteem van Centric in gebruik. Het KCC is nu aangesloten op het zaaksysteem, dat verder bestaat uit een gemeentebreed documentmanagementsysteem (DMS), een midoffice inclusief gegevens- en zakenmagazijn, en een servicebus. Voor optimale gegevensuitwisseling verloopt het berichtenverkeer op basis van de KING standaard Zaak- en Documentservices.

Daarnaast heeft de gemeente opdracht gegeven voor de uitrol van de app Key2Zaken. Die biedt buitendienstmedewerkers inzicht in hun werkvoorraad en de mogelijkheid om ter plekke zaken af te handelen.

 

Aansluiten op MijnOverheid

Aansluiting op de landelijke voorzieningen MijnOverheid Berichtenbox en Lopende Zaken volgt later dit jaar. Zodra de gemeente daarop aansluit kunnen inwoners daar ook berichten van de gemeente ontvangen. Zo’n 13 % van alle inwoners van Nederland heeft inmiddels een abonnement op MijnOverheid Berichtenbox.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers