of 59250 LinkedIn

Beveiligingsbewustzijn belangrijk onderdeel van informatiebeveiliging

Beveiligingsbewustzijn belangrijk onderdeel van informatiebeveiliging
Reageer

System Management Center behaalt ISO

Deze zomer heeft het System Management Center (SMC) van Centric succesvol het ISO 27001-certificeringsproces conform de nieuwe 2013-norm doorlopen. Als resultaat hiervan is het SMC door EY opnieuw gecertificeerd op het gebied van informatiebeveiliging.
De ISO 27001-norm is een internationale standaard die eisen specificeert voor het vaststellen, implementeren, beheren, controleren, beoordelen en verbeteren van een Information Security Management Systeem (ISMS). Het certificaat is drie jaar geldig en wordt jaarlijks getoetst. In 2012 werd het SMC voor het eerst gecertificeerd conform de ISO 27001-norm. Het behalen van dit certificaat is een bevestiging voor onze klanten dat wij aantoonbaar in control zijn op het gebied van informatiebeveiliging.
 
Beveiligingsbeleid & -bewustzijn

Het System Management Center van Centric voert al lange tijd beleid op het gebied van informatiebeveiliging. Met dit beleid waarborgen wij dat onze medewerkers op gecontroleerde wijze het beheer uitvoeren op de informatiesystemen en de data van het SMC en haar klanten. Hierbij wordt ook rekening gehouden met toegang (logisch en fysiek) en het inrichten van processen, procedures en beleid bij informatiebeveiligingsincidenten.

 

Centric ziet beveiligingsbewustzijn als een belangrijk onderdeel van informatiebeveiliging. Medewerkers van het System Management Center zijn dan ook verplicht jaarlijks een training te volgen waarin actuele thema’s op het gebied van informatiebeveiliging uitgebreid worden behandeld. Hierdoor zijn de medewerkers zich nog beter bewust van de risico’s en bedreigingen en kunnen zij de data optimaal beschermen.

 

Contact

Kim van Mosel, Marketing & communicatieadviseur 

+31 182 64 80 00, kim.van.mosel@centric.eu

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers