of 59232 LinkedIn

Antea Group en Centric ondersteunen lokale overheden bij LV WOZ

Reageer

Centric en Antea Group gaan lokale overheden ondersteunen bij de verplichte aansluiting op de Landelijke Voorziening WOZ. Deze stelt informatie beschikbaar uit de basisregistratie WOZ.

Het stelsel van basisregistraties in Nederland is uitgebreid met de Basisregistratie WOZ. Informatie over de WOZ-waarde is nu op één locatie beschikbaar voor alle geautoriseerde gebruikers. Straks is de WOZ-waarde van woningen zelfs voor iedereen openbaar. Om dat te realiseren, moeten alle lokale overheden aansluiten op de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ) en de juiste data aanleveren. Centric en Antea Group ondersteunen lokale overheden hierbij.

Centric gaat de aansluiting verzorgen voor meer dan honderd lokale overheden, waar zij ook WOZ/belastingapplicaties levert. Naast realisatie van de technische verbindingen, moet de data die naar de LV WOZ gaat goed worden gecontroleerd én voldoen aan alle validatie-eisen. Daarom heeft Antea Group een datascan LV WOZ ontwikkeld, waarmee de datakant wordt gecontroleerd.

 

Via presentatie in een webgis-omgeving, kunnen de gebruikers de uitval en aandachtspunten bekijken én corrigeren in hun WOZ/belastingapplicatie. Een adviseur van Antea Group begeleidt en adviseert de betreffende organisatie bij het optimaliseren van de data. De datascan LV WOZ is een verplicht onderdeel van het aansluitproces door Centric.

 

Antea Group heeft voor de datascan inmiddels pilots uitgevoerd bij de gemeenten Amersfoort en Vugt. De pilots zijn succesvol afgerond. Hieruit kwam naar voren dat het vroegtijdig uitvoeren van de datascan cruciaal is, omdat een gemeente dan meer tijd heeft om zaken in orde te maken en aan te sluiten op de LV WOZ. Momenteel worden de eerste opdrachten voor diverse organisaties uitgevoerd.

 

Meer informatie:

Mirian van Ansem, Antea Group: 06 20 42 18 28

Silvia Thape, Centric: 06 10 93 57 21

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers