of 59232 LinkedIn

Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel kiezen voor geïntegreerd IT-landschap

Reageer

Na een gezamenlijke aanbesteding van bijna het volledige applicatielandschap kiezen de twee Friese gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel voor de public sector-oplossingen van Centric.

De aanbesteding werd uitgeschreven voor de vakgebieden basisregistraties, financiën, belastingen en een klantcontactsysteem en betreft bijna alle kernapplicaties binnen het gemeentelijke applicatielandschap.

 

De gemeente Achtkarspelen maakte al gebruik van een aantal Centric-oplossingen. Tytsjerksteradiel stapt over van een mix van applicaties van andere leveranciers. Met deze gunning vertrouwen de twee Friese gemeenten nagenoeg de volledige IT-omgeving toe aan Centric, van BAG en burgerzaken tot belastingen en financiën.

 

De keuze voor Centric

Leidend voor de vraagstelling van de beide gemeenten was de wens om een integraal applicatielandschap inclusief koppelingen af te nemen bij één leverancier. Vanwege de scope en de complexiteit van de vraagstelling hebben de gemeenten Pro10 uit Den Haag ingeschakeld om het inkoopproces te begeleiden.

Projectleiders Oeds Holthuis en Lambertus Jalvingh leggen uit waarom de samenwerkende gemeenten voor de oplossingen van Centric hebben gekozen: “De kwaliteit van de geboden oplossingen in combinatie met een aantrekkelijke prijs hebben voor ons de doorslag gegeven. Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen hebben een gemeenschappelijke regeling opgericht voor de uitvoering van IT-taken, de Werkmaatschappij 8KTD. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij onze inwoners met de applicaties van Centric optimaal van dienst zullen zijn.”

 

Totaaloplossing

Met deze applicaties levert Centric een geïntegreerd IT-landschap, dat nauw aansluit bij de wensen van beide gemeenten. Doordat de applicaties gebruikmaken van open standaarden voor informatie-uitwisseling, vormen zij een totaaloplossing voor het gehele gemeentelijke domein, voor zowel Centric-applicaties als applicaties van andere leveranciers. Na de gunning volgt nu de implementatiefase, die naar verwachting eind 2015 is afgerond.

 

Contractondertekening met Erik van der Laan, gemeentesecretaris van de gemeente Achtkarspelen (l), Noor Ferket, directeur van Centric Public Sector Solutions, en Oeds de Jager, gemeentesecretaris van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers