of 59250 LinkedIn

Ingrid de Moel

Ingrid de Moel is directeur van Bouwstenen voor Sociaal, een onafhankelijk en door het werkveld gedragen platform voor maatschappelijk vastgoed. Daarnaast is zij uitgever van Schoolfacilities, lid van het Landelijk Expertteam Transformatie en verkozen in de ABN AMRO Duurzame 50 vastgoed-top. In haar columns doet zij verslag van zaken die haar in haar werk en privéleven verbazen en bezig houden. Zaken die zij krijgt aangereikt vanuit gemeenten, scholen, kinderopvang, corporaties, maatschappelijke dienstverleners en private partijen. Soms scherp(er) neergezet, maar altijd bedoeld om van te leren en vooruit te komen.


Ingrid de Moel is bereikbaar via:

E-mail

LinkedIn

Website

Twitter

 • De nieuwe verantwoordelijkheid van het schoolbestuur

  1 reactie

  In mijn werk voor Bouwstenen sta ik regelmatig voor een dilemma. Wat ga ik doen met informatie over iets dat mogelijk niet helemaal in de haak is? Een voorbeeld. Onlangs was ik op zoek naar een school die haar nieuwe taak, de uitvoering van het buitenonderhoud per 1 januari 2015, goed had geregeld. Ik werd getipt over een school. Die had het onderhoud ondergebracht bij een BV en die BV deed ook het buitenonderhoud voor andere scholen in haar regio.

 • Het storende aan de woningcorporatie

  8 reacties

  Al zo’n jaar of tien stoor ik me aan het product van corporaties. Ik heb niets tegen corporaties, want ze doen belangrijk werk en de mensen zijn aardig en gedreven. Het is misschien juist wel daarom dat ik me eraan stoor.

 • Beroepsdeformatie

  3 reacties

  Vorig jaar reed ik door de Belgische Kempen van A naar B over een soort uitvalsweg met bedrijfspanden. Enorm veel leegstand. Kilometerslang. En omdat ik gek ben op gebouwen, liet ik mijn hersens kraken. Zoveel leegstand bij elkaar; wat zou je daar allemaal mee kunnen doen?