of 59232 LinkedIn

Burgemeester Alkmaar wil volledig vuurwerkverbod

Na de grote brand in de Alkmaarse binnenstad tijdens nieuwjaarsnacht roept burgemeester Piet Bruinooge (CDA) op tot een algemeen vuurwerkverbod. Hij vindt dat de rijksoverheid daarvoor moet zorgen. ‘Wat mij betreft is het over en uit met het vuurwerk’, zei hij in een interview met de NOS.  Minister Opstelten (Veiligheid en Jusitie) voelt daar niets voor.

Na de grote brand in de Alkmaarse binnenstad tijdens nieuwjaarsnacht roept burgemeester Piet Bruinooge (CDA) op tot een algemeen vuurwerkverbod. Hij vindt dat de rijksoverheid daarvoor moet zorgen. ‘Wat mij betreft is het over en uit met het vuurwerk’, zei hij in een interview met de NOS. Minister Opstelten (Veiligheid en Jusitie) voelt daar niets voor.

Vuur in binnenstad moeilijk te blussen

Bij de brand in de oude binnenstad van Alkmaar gingen winkelpanden in de Langestraat compleet verloren en werd eenzelfde aantal zwaar beschadigd. Er vielen geen gewonden. De brandweer had grote moeite om het vuur te bedwingen op de plek waar de huizen dicht op elkaar zijn gebouwd en daken elkaar raken. De verwoeste winkels zijn vandaag gelijk gesloopt, uit vrees voor instortingsgevaar. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar het vermoeden dat vuurwerk een rol speelde, is groot in Alkmaar.

 

Discussie hervatten

Burgemeester Bruinooge vindt dat hoe dan ook de discussie over het gebruik van vuurwerk moet worden hervat, meldt hij aan de NOS. En tegen RTV Noord-Holland: ‘Het zijn echt bommen waarmee gewerkt wordt. Dit jaar is het Alkmaar, volgend jaar Zutphen. We moeten nu ergens een streep zetten.’ Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) steunt de oproep voor een vuurwerkverbod voor particulieren niet, liet hij donderdagavond weten. 'We moeten niet elk jaar andere maatregelen bedenken.'

Verstuur dit artikel naar Google+