of 59232 LinkedIn

Bewaarnummer

Het nummer van Binnenlands Bestuur dat vandaag op uw deurmat ligt is een bewaarnummer. Waarom een bewaarnummer? Omdat dit het laatste nummer is in deze verschijningsvorm. Op 19 januari krijgt u de vernieuwde Binnenlands Bestuur in de bus. En ook online gaat er het een en ander veranderen.

Bij die veranderingen gaan we niet over een nacht ijs. Het afgelopen half jaar heeft Binnenlands Bestuur een reeks lezerspanels gehouden, individuele gesprekken gevoerd met ambtenaren en bestuurders en een uitgebreide enquête gehouden onder de lezers. Daaruit is gebleken dat u Binnenlands Bestuur hoog waardeert. U vindt Binnenlands Bestuur informatief, deskundig, betrouwbaar, kritisch en betrokken. Vermakelijk vindt u ons niet, zo blijkt uit de enquête, maar daar zijn we ook niet voor opgericht.

U gaf echter ook aan ruimte te zien voor verbetering. Meer op onderzoek gebaseerde artikelen, met overzichtelijke grafieken. Meer aandacht voor de positie, de arbeidsmarktomstandigheden en de arbeidsvoorwaarden van de ambtenaar. Meer aandacht voor veranderingsprocessen, met best- en worst-practices. En een aantrekkelijkere lay-out.

Ook onze nieuwsvoorziening via de website zal veranderen. U gaf aan de website en de nieuwsbrieven belangrijk te vinden voor uw werk, maar Binnenlands Bestuur zou wat u betreft ook online meer de diepgang moeten opzoeken en minder met nieuwsberichten moeten komen die ook elders te vinden zijn.

U zult zien dat aan al deze wensen gehoor is gegeven. De veranderingen die Binnenlands Bestuur met ingang van het komend jaar ondergaat, zijn meer dan alleen cosmetisch. Voor een deel vergt het een andere werkwijze van de redactie. Natuurlijk zal die deskundig, betrouwbaar, kritisch en vooral onafhankelijk blijven. Nauwe samenwerking met vooraanstaande onderzoeksinstanties zal de redactie daarnaast in staat stellen om belangrijke ontwikkelingen voor u bloot te leggen. Een projectmatige redactionele aanpak zorgt ervoor dat de redactie onderwerpen signaleert, analyseert en blijft volgen zolang deze voor u van belang zijn.

We gaan ervan uit dat de nieuwe Binnenlands Bestuur nog beter aansluit bij uw wensen als lezer dan voorheen. Maar ervan uitgaan is niet voldoende. We willen graag continu op de hoogte blijven van de mening en wensen van onze lezer. Schroom niet om uw visie te geven op de nieuwe Binnenlands Bestuur. Via de website kunt u onze contactgegevens vinden. Bel ons, mail ons, maak uw mening aan ons kenbaar. We horen het graag.

De vernieuwde Binnenlands Bestuur wordt op maandag 19 januari 2015 tijdens het Binnenlands Bestuur nieuwjaarsevenement Kompas 2015 gepresenteerd. De volgende nummers verschijnen zoals u gewend bent iedere twee weken op de vrijdag.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.