of 59232 LinkedIn

Zundert grijpt in bij motorclub No Surrender

No Surrender en president Klaas Otto hebben een kort geding aangespannen tegen de gemeente. De zaak dient vrijdag bij de rechtbank in Breda.
Reageer

De gemeente Zundert dreigt motorclub No Surrender met hoge dwangsommen omdat het hoofdkwartier een illegaal horecabedrijf zou zijn. Advocaat Jan Piet van Rossum van No Surrender en president Klaas Otto heeft dat woensdag gezegd.

Sluiting afdwingen
De advocaat denkt dat de gemeente de motorclub met de hoge boetes wil dwingen tot sluiting van het clubhuis in Zundert. De motorclub ontkent dat het hoofdkwartier een horecagelegenheid is. Het clubhuis is twee avonden per week geopend en er zijn dan hooguit vijftig leden. Er wordt geen drank of eten verkocht, zegt hij.

Bezoek van RTL
Directe aanleiding voor de dwangsommen is volgens de motorclub een veelbesproken bezoek van het RTL-programma van Johnny de Mol en Guus Meeuwis in september. Er kwamen toen ook twee agenten af op de opnames. Twee weken later vielen de brieven van de gemeente op de mat.

Eerdere inval
Het gebouw in Zundert dient al jaren als motorclubhuis. In 2011 viel een politiemacht het pand binnen toen er nog een chapter van Satudarah was gevestigd. Satudarah-voorman Klaas Otto richtte later No Surrender op en het pand in Zundert werd het hoofdkwartier.

Kort geding
No Surrender en president Klaas Otto hebben een kort geding aangespannen tegen de gemeente. De zaak dient vrijdag bij de rechtbank in Breda. Bij de gemeente was woensdag nog niemand beschikbaar voor een toelichting. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.