Advertentie

'Zondagswet is achterhaald'

D66 wil dat de Zondagswet, waarin staat dat er op zondag voor 13.00 geen evenement gehouden mag worden, wordt afgeschaft.

05 november 2014

De Zondagswet moet snel verdwijnen. Deze wet uit 1953 regelt onder meer dat er op zondag voor 13.00 uur geen evenementen mogen worden gehouden en dat er geen onnodig lawaai mag worden gemaakt

Geen functie

Volgens D66-Kamerlid Gerard Schouw heeft de wet, bedoeld om de rust rond religieuze gebeurtenissen te respecteren, geen functie meer. Schouw zei dat woensdag in het Radio 1-Journaal. Hij zal minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken vragen de wet af te schaffen. De minister heeft een onderzoek aangekondigd, nadat een Kamermeerderheid eerder een motie aannam om de wet te schrappen. Maar volgens Schouw is dat niet nodig en kan de wet meteen verdwijnen. (ANP)

Reacties: 13

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

johnannes / ambtenaar
Dat wordt tijd de secularisatie is al tientallen jaren bezig, dus ja deze wet is achterhaald.
True
een vaste ochtend zonder onnodig lawaai en gedoe heeft wel degelijk een functie maar dat is niet besteed aan de holle vaten van d66
doeterniettoe / -
D66 is achterhaald (al 48 jaar om precies te zijn)
Lisette / verpleegkundige
Helemaal mee eens!
gerrie
Er wordt steeds meer ingezet op vrijdag als rustdag. Allemaal invloeden van Isis. En maar moskeeën bouwen.
Hans / afdelingsmanager
Vrijheid van godsdienst betekent mijns inziens de volstrekte afwezigheid van de overheid op het gebied van religie. Dus geen beperkingen aan een godsdienst, maar evenmin voordelen, zoals regels voor de zondag. In die zin is de Zondagswet volledig achterhaald.
True
@Hans



geen beperkingen aan godsdienst, dus alle ongelovigen (niet moslims) mogen dood? het staat er echt

Hans / afdelingsmanager
@66. Lijkt me afdoende geregeld in het strafrecht.
Jan
Ideaal lijkt me dat het elke dag voor bijv. 11 uur verboden zou zijn lawaaimakende evenementen te laten plaatsvinden.
True
@Hans



terwijl d66 zich druk maakt om de Zondagswet wordt het strafrecht misbruikt om islamcritici de mond te snoeren, kwestie van prioriteiten niewaar..
Sjaak / bestuurlijk adviseur
Het afschaffen van de Zondagswet is welbeschouwd een dom idee, nu het een voorstel impliceert om het algemeen belang te negeren, het algemeen belang dat gediend is met één rustdag (c.q. rustdagdeel) per week, dat een beschaafd mens nodig heeft voor contemplatie.
Billie
@Hans

Dat betekent dan dat Somalische moslimmeisjes besneden mogen worden.

Onzin dus.

Godsdiensten dienen dus beperkt te worden door de wet. (wat je eigenlijk zelf ook al stelt)

De zondagswet is ooit onder christelijke druk in het leven geroepen en mag nu gerust weer verdwijnen.
Gemeente / ambtenaar
Meneer Schouw is in de war. Een ieder heeft er baad bij om een rustpunt in de week te hebben en laat dat nou voor een ieder de zondagrust zijn. De een gaat naar de kerk en de ander rust uit in zijn tuintje. Dus meneer Scouw ( wie heeft er niet van gehoord ) ga herrie op het Binnenhof maken en laat ons van de zondagrust genieten.
Advertentie