of 59232 LinkedIn

Zoektocht naar CdK Utrecht kan verder

Voormalig commissaris van de koning in Utrecht Roel Robbertsen
Voormalig commissaris van de koning in Utrecht Roel Robbertsen

Nu de fusie van de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland van de baan is, kan de zoektocht naar een nieuwe commissaris van de koning in de provincie Utrecht weer verder gaan. 

Waarnemend commissaris
Roel Robbertsen nam in juni 2013 afscheid als commissaris van de koning in Utrecht. Hij ging met pensioen. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken vond het niet nodig om een opvolger te zoeken. Het was immers zijn bedoeling de provincie Utrecht op te laten gaan in een nieuwe superprovincie met Flevoland en Noord-Holland. Oud-VVD kamerlid Willibrord van Beek werd aangesteld als waarnemend commissaris.

Profielschets
De superprovincie bleek echter politiek geen haalbare kaart. Half juni trok het kabinet definitief een streep door de plannen. De zoektocht naar een nieuwe commissaris kan dus weer starten. Het is de bedoeling van de vertrouwenscommissie, onder leiding van GroenLinks statenlid Bas Nugteren, na de zomer een profielschets voor een opvolger voor te leggen aan minister Plasterk.

Paul Rosenmöller
Een jaar geleden moest VVD-fractievoorzitter van provinciale staten Utrecht Frits Barneveld Binkhuysen het veld ruimen omdat hij in een interview met de Telegraaf liet weten ontstemd te zijn over het feit dat minister Plasterk zelf Paul Rosenmöller als nieuwe commissaris naar voren wilde schuiven, zonder daarover eerst de provinciale staten te horen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Martin (HRM'er) op
Ha Ronald, zullen we afspreken dat je de sollicitatiecommissie meegeeft nu niet eens niet vooral te kijken naar actieve of snurkende partijleden maar naar alle mensen die maatschappelijk actief zijn. Dan wordt de vijver waarin ze vissen opeens veel groter en de kans op kwaliteit en integriteit ook!