Advertentie

Wolfsen getuige in zaak weggepest gezin

De voormalig burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen is als getuige opgeroepen in de zaak rondom een weggepest gezin.

20 februari 2014

De Utrechtse oud-burgemeester Aleid Wolfsen moet als getuige opdraven in een rechtszaak. De rechtbank in Utrecht wil hem horen over een gezin dat in 2011 werd weggepest uit de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. De getuigenis is op 24 maart, beslisten de rechters donderdag.

Schadevergoeding

De familie heeft onder meer de gemeente Utrecht voor de rechter gesleept voor een schadevergoeding. Volgens hun advocaat Yehudi Moszkowicz willen ze een bedrag van ongeveer 70.000 euro. ,,De gemeente, politie en justitie zijn alle drie aansprakelijk gesteld. Zij mogen onderling uitvechten wie uiteindelijk de schadevergoeding betaalt.'' De vader, hoogzwangere moeder en twee puberkinderen waren vertrokken vanwege het getreiter. ,,Ze keerden terug toen Wolfsen had beloofd dat ze veilig waren. Maar na terugkeer gingen de belagingen gewoon verder.

Inbraak
In Nieuwsuur zei Wolfsen dat hij had gegarandeerd dat het gezin veilig was, maar hij ontkende toen we hem aansprakelijk stelden. De rechtbank vindt dat hij daarom onder ede moet worden gehoord'', zei Moszkowicz. Volgens de advocaat begon het pesten in 2010 met een inbraak in het huis van de familie. ,,De politie pakte de inbreker op heterdaad op in de woning, maar toch werd de dader niet vervolgd. Ik kan me voorstellen dat zo'n jongen zich dan onkwetsbaar voelt'', zei Moszkowicz vorig jaar. Daarna werd het huis van de familie beklad, werd hun auto in brand gestoken en werden de ruiten ingegooid.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Terecht dat Wolfsen en wellicht nog wat anderen ter verantwoording worden geroepen. We creëren zieke leefomgevingen waarin bepaalde groepen hun gang kunnen gaan d.m.v. indoctrinatie, angstsetting en bedreiging. Ook omgevingswerkers zijn niet in staat of onder de indruk van dit soort groepen en "houden het liever rustig". Vervolgens is de overheid onder de indruk wanneer er een keertje discriminatie wordt geroepen en het spel is compleet. Gewoon stevig aanpakken, niet onder de indruk raken en de zijden handschoentjes uit! Men praat vanuit veilige kantoren over theoretische oplossingen, maar ga eens aan de slag met de problematiek zelf!
Advertentie