Advertentie

Winkels Tilburg mogen toch binnenkort zondags open

De winkels in Tilburg mogen toch binnenkort op zondag open. Eerder kondigde wethouder Erik de Ridder aan te wachten tot de formele wetswijziging.

15 mei 2013

Tilburg gaat vanaf tweede pinksterdag weer elke week een koopzondag inplannen. CDA-wethouder Erik de Ridder heeft dat woensdag besloten nadat dinsdag duidelijk werd dat een ruime meerderheid in de Eerste Kamer gemeenten zelf het aantal koopzondagen wil laten bepalen.

Winkeliers gingen open 

Door een besluit van de rechter mochten winkels in Tilburg niet elke zondag meer open. Toch waren er veel winkeliers die zich daar niet aan hielden.


Geen handhaving

Tilburg heeft voor dit jaar nog een paar koopzondagen over. Die worden ingepland tot juni, legde een woordvoerder woensdag uit. Er is tegen die tijd zicht op de aangekondigde wetswijziging vanaf 1 juli en er zal dan niet meer gehandhaafd worden, aldus de gemeente.


Formeel regelen

Om alles ook formeel te regelen wacht de wethouder nog op de definitieve wetswijziging en de uitkomsten van enquêtes onder Tilburgse winkeliers en consumenten. Voor de zomer komt er een voorstel om de oude situatie definitief te repareren, meldde zijn woordvoerder.


Tweede Pinksterdag open

Aanstaande zondag moeten de winkels nog dicht blijven. Maandag (tweede pinksterdag) mogen ze open.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie