Advertentie

Wijkbrandweerman in Rotterdam

Annemarie van Daalen, directeur brandweer bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, vindt dat er naast wijkagenten ook wijkbrandweermannen moeten komen.

17 september 2013

De wijkagent is inmiddels ingeburgerd, maar nu komt Rotterdam ook met een wijkbrandweerman. Hij moet de verbindingsofficier zijn tussen de bewoners en de brandweer, ervoor zorgen dat de wijk nog veiliger wordt en de mensen bewuster van brandveiligheid.

Voorkomen

Dat verklaarde maandag Annemarie van Daalen, directeur brandweer bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Als er in buurten of wijken bijvoorbeeld kleine evenementen worden gehouden, is de brandweer vaak nu de laatste die wordt geïnformeerd of soms zelfs helemaal niet. ,,Dat moet anders'', vindt Van Daalen, omdat de brandweer juist een rol kan spelen in het voorkomen van gevaarlijke situaties.

Buurtbrandweerman
Zo kan de buurtbrandweerman bijvoorbeeld voorkomen dat tijdens een evenement een straat volledig dicht komt te staan met kramen en de brandweer er in noodgevallen niet doorheen kan. ,,Hij moet een netwerker worden die met bewoners en winkeliers contact heeft en er voor zorgt at waar dat nodig is de brandweer snel wordt geïnformeerd'', aldus Van Daalen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

T. Spanjaard / geen
ik hoop dat de volgende keer als de brandweerman weer op weg gaat hij een helm draagt daar hij op een bromfiets rijdt en iet op en snorfiets?
Advertentie