Advertentie

Wethouder Van Rey blij met onderzoek

De Roermondse VVD-wethouder van Rey is verheugd dat burgemeester Beers van Roermond na krantenpublicaties een onderzoek naar zijn integriteit heeft aangekondigd

04 oktober 2011
De Roermondse VVD-wethouder Jos van Rey is verheugd dat burgemeester Henk van Beers van Roermond na krantenpublicaties een onderzoek naar zijn integriteit heeft aangekondigd. Wel keurt hij acties van zijn eigen VVD en zijn partner tegen Limburgse kranten af. Dat liet Van Rey maandagavond in een verklaring weten.

Belangenverstrengeling
Van Beers besloot maandag tot een onderzoek naar mogelijke schending van de gedragscode van de gemeente door Van Rey. Dit nadat de Limburgse kranten Van Rey afgelopen weekeinde betichtten van de schijn van belangenverstrengeling.

Bevriend

Van Rey, die ook voor de VVD in de Tweede Kamer heeft gezeten, beslist volgens de kranten mee over kwesties die de belangen van een bevriende projectontwikkelaar raken. Ook is zijn onafhankelijkheid als bestuurder in het geding door zijn eigen zakelijke activiteiten.

Van Rey en de VVD verwachten dat het onderzoek hem vrijpleit.

Geen rook

Zaterdag verklaarde het college van burgemeester en wethouders dat er voor de beweringen geen bewijzen zijn. ,,Er is geen rook, laat staan vuur'', aldus Van Beers en de andere collegeleden toen. ,,Naar letter en geest hebben het college en zijn afzonderlijke leden zich altijd aan de gedragscode gehouden.''

Onderzoek

Maandag besloot Van Beers na overleg met gouverneur Theo Bovens tot een onderzoek. Maar volgens zijn woordvoerder blijft het zaterdag ingenomen collegestandpunt onverkort gehandhaafd.


Vis
Zaterdag duwde de partner van Van Rey bij een journalist van Dagblad de Limburger een vis in de bus, verpakt in de krant met de onthullingen over de wethouder, die tevens Statenlid en VVD-senator is.

Prositués

In de kranten van zaterdag pleitten twee onderzoekers van universiteiten in Maastricht en Amsterdam voor onafhankelijk onderzoek in deze zaak. De VVD in Roermond noemde deze onderzoekers vervolgens ,,prostitués'' van de kranten. Van Rey keurt dit af, zo steltde hij in zijn verklaring.

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

een regioburger / consultant
Voor het onderzoek uit luidde de officiële verklaring "Naar letter en geest hebben het college en zijn afzonderlijke leden zich altijd aan de gedragscode gehouden.''....

een regioburger / consultant
Voor het onderzoek uit al de officiële verklaring "Naar letter en geest hebben het college en zijn afzonderlijke leden zich altijd aan de gedragscode gehouden.''
Dat betekent: zowel naar bedoeling als naar wettekst altijd 100% correct gehandeld.
Uitstekend wat dan kan er ook helemaal niets te vinden zijn van deelneming aan beraadslaging en besluitvorming in zaken waar de wethouder, zijn naaste familie of vrienden direct belang bij had(den).
Dan is volledige rehabilitatie via een publiek excuus in eigen krant van de Limburgerjournalisten noodzakelijk.
Prostitués en viswijf kunnen elkaar zodoende weer stijlvoller tegemoet treden, Maasgrint erover gooien en er samen een sjoes op drinken.
Maar eerst even wachten nog op de uitkomsten van het onafhankelijk en onpartijdig onderzoek.
Willem / AS
Hoewel ik zeer benieuwd ben wat er uit het onderzoek komt, vind ik de actie met de vis in de krant (van gisteren) in de bus bij de journalist helemaal geweldig en waarschijnlijk zal dat het meest memorabele van deze geschiedenis blijken te zijn. Is de heer van Rey fout geweest dan wordt dat wel weggemoffeld of krijgt ie een douceurtje om weg te wezen en heeft hij integer gehandeld dan zijn we dat morgen ook weer vergeten.
Wil Reuvers / juridisch medewerker
Binnen een corrupt bestuurlijke organisatie wordt alles weer snel vergeten. Het ene belang dekt het andere belang. Een onvermijdelijk menselijke eigenschap, die wel hard afgestraft dient te worden.
Niek / jurist
Ik krijg altijd een wat naar gevoel als de vermeende dader "verheugd" is naar een integriteitsonderzoek. De ongekend felle reacties van zijn VVD-fractiegenoten en zijn partner maken dat gevoel alleen maar groter. Toch vind ik het grappig dat de partner een vis in de brievenbus van een journalist propt. Van Rey's sterrenbeeld is namelijk de paling.
Jan
Maar wel opvallend dat het wéér een VVD-er is die in opspraak komt.... Die hebben toch een heel ander moreel besef.
Michiel Jonker / ambtenaar bij een decentrale overheid
De heer Van Rey zal thuis wat beter moeten uitleggen waarom hij "verheugd" is, gezien die vis. Zijn partner kent hem waarschijnlijk nog niet zo goed. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor de partijgenoten die hem zo vurig verdedigen. Eigenlijk is het de vraag of iemand hem wel goed kent. Hopelijk wordt het onafhankelijke onderzoek niet door prostitués uitgevoerd, of ze nu uit Roermond of Maastricht komen. Die kennen hun klanten namelijk weer iets te goed.
Leo / beleidsmedewerker
Nou nou, wat staan we weer snel klaar met ons oordeel. Zullen we maar eens de uitslag van het onderzoek afwachten?
Ieniemienie
Inderdaad Leon, in Nederland is het volgens mij nog altijd zo dat je onschuldig bent tot het tegendeel is bewezen.
Advertentie