Advertentie

Wethouder treedt af wegens 'verruwing politieke zeden'

Wethouder Frans Cremer (VVD) van de gemeente IJsselstein is dinsdag met onmiddellijke ingang afgetreden, omdat hij niet meer tegen de ,,verruwing van de politieke zeden'' kan.

15 oktober 2013

Wethouder Frans Cremer (VVD) van de gemeente IJsselstein is dinsdag met onmiddellijke ingang afgetreden, omdat hij niet meer tegen de ,,verruwing van de politieke zeden'' kan. In de collegevergadering verklaarde Cremer dinsdagmorgen ,,dat er meer op de man dan op de bal wordt gespeeld''.

Geen wachtgeld
Cremer (68) was 7,5 jaar wethouder van IJsselstein. Hij maakt voor de resterende collegeperiode geen gebruik van de wachtgeldregeling. B en W van IJsselstein betreuren zijn vertrek, want Cremer was ,,een bevlogen en betrokken bestuurder'', maakte de gemeente bekend. De VVD heeft begrip voor zijn besluit. De fractie zegt bezorgd te zijn over ,,het niveau van de IJsselsteinse politiek''.

Declaraties
Volgens VVD-fractievoorzitter Marcel Sijbrandij heeft de afgetreden wethouder ,,in zijn algemeenheid'' genoeg van de omgangsvormen in de plaatselijke politiek, al waren de verhoudingen in het college prima. Onlangs verscheen een artikel over declaraties van het college en hoewel er niks aan de hand bleek te zijn, staken sommige raadsleden meteen een beschuldigende vinger uit naar het college.

Druppel
,,Men veroordeelt elkaar al voordat precies is uitgezocht hoe het zit. De manier waarop er nu weer met die kwestie is omgegaan, was voor de wethouder de druppel die de emmer heeft doen overlopen'', aldus Sijbrandij. VVD-wethouder Rob de Vries neemt de taken van zijn opgestapte collega over.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Herman
Met 68 jaar krijg je direct pensioen en sowieso geen wachtgeld.
Anoniem / Bezorgde burger
Een algehele tendens in de politiek.



Iedere handeling en uitspraak van een politicus wordt breed uitgemeten door de media en door andere politici. Snel commentaar verschijnt op twitter, waardoor anderen weer reageren op slechts een onvolledig twitterbericht.



Hierdoor wordt de handelingsruimte van politici lamgeslagen. De echte daadkrachtige leiders met visie en overtuigingen zijn hierdoor al lang niet meer actief binnen de politiek. Enkele uitzonderingen in bv. de lokale politiek verdwijnen langzaam door deze politieke klimaatsverandering. De huidige politici (bestuurders met name) zijn meer juristen die bekwaam zijn in onderhandelen en het minimaal aanleiding geven tot negatieve (twitter)berichten.



Waar zijn de echte leiders? Of komen die pas weer bovendrijven tijdens een oorlog?









Hannes Haganum / kritisch lezer
Een moedig en eerlijk vanuit het hart genomen besluit door Marcel Sijbrandij. Het gaat er steeds meer op lijken dat de lokale politiek bestaat uit opgeblazen kikkers met een te groot ego. Ik hoop dat meneer Sijbrandij zich voor de maatschappij blijft inzetten.
Advertentie