Advertentie

Wethouder stapte op om chat met 'meisje'

Een wethouder van Hoogezand-Sappemeer is opgestapt omdat hij werd gechanteerd. Ger Lindeman dacht te hebben gechat met een veertienjarig meisje, maar vermoedelijk ging het om criminelen. Nadat de chat seksueel van aard was geworden, werd hij gechanteerd.

07 oktober 2016

Een wethouder van Hoogezand-Sappemeer is opgestapt omdat hij werd gechanteerd. Ger Lindeman dacht te hebben gechat met een veertienjarig meisje, maar vermoedelijk ging het om criminelen. Nadat de chat seksueel van aard was geworden, werd hij gechanteerd.

Meeslepen
Dat zegt Lindeman vrijdag tegen het Dagblad van het Noorden. 'Ik liet me meeslepen op een onbewaakt ogenblik.' Lindeman (45) heeft het over 'professionele criminelen'. Hij weigerde het gevraagde geld te betalen, waarop de chatwisseling op Facebook werd gezet.

Opstappen
De wethouder deed aangifte en lichtte burgemeester Peter de Jonge in. Enkele dagen later, eind september, besloot hij op te stappen. 'Strafrechtelijk heb ik niets fout gedaan. Ik heb niet met haar afgesproken. Dat was ook helemaal niet de bedoeling. Maar ik heb me wel mee laten slepen waardoor ik chantabel werd. In het openbaar bestuur kun je je zo’n fout niet permitteren, vind ik.'

Politie

Lindeman zegt dat hij samen met de politie contact heeft gezocht met de afpersers. 'Maar zonder resultaat. Deze gasten zijn heel moeilijk te achterhalen.'Een woordvoerster van Openbaar Ministerie bevestigde vrijdagavond dat er een onderzoek loopt naar de afpersing. (ANP)

Reacties: 12

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

veestapel
We zijn zo bang voor ons imago, jammer.

Rich
Als ze hem niet hadden gechanteerd was hij er dus verder op in gegaan....
Hendrik
PvdA dus, deze wethouder. Als ze niet stelen dan leggen ze het wel aan met minderjarigen.
Hans
Iedereen die te maken heeft met de decentralisatie mag de fout in gaan en wordt gedekt door de politie zij mogen strafbare feiten plegen de politie kijkt gewoon toe of doet mee: de politie hoort de wethouder aan te pakken dit zijn pedofiele neigingen als hij in een nog later stadium betrapt was door burgers dan had hij de jeugdzorg of de ggz ingeschakeld gelogen en het arme kind voor paranoide uitgemaakt. Zo diep zijn we gezonken in dit land.En de meeste hulpverlening heeft zelf kinderen de politie ook.Nooit zal ons landje nog hetzelfde zijn.
Amsterdam
Het is helemaal een criminele boel het is echt onvoorstelbaar wat ze allemaal doen het gedrag van de wijkteams spoort niet.Jongeren worden preventief lekker aangepakt en gepest door hele grote teams en de wijkbewoners,vrijwilligers en burgernet mogen mee doen als je dit bij meisjes doet dan weet je genoeg wat voor types daar op af komen ook vrouwen vinden het heerlijk ook worden al hun gegevens vrijgegeven voor vernedering en de plek waar ze zijn en je mag vrij filmen en volgen zonder dat iemand ingrijpt dit wordt vooraf georganiseerd met dit soort mensen in de wijkteams hebben we nu te maken en ze worden goed gesteund en gefinancieerd.En het gaat nog veel verder. We hebben het echt over bendes.Gemeentepersoneel is hier ook voor te porren want zij zijn dol op pesten.

Ook op scholen heb je niets meer aan een pestbeleid het werkt niet omdat dezelfde jongeren anderen mogen pesten.Opkomen voor anderen en de wet naleven is er niet bij voor de teams. Ook de jeugdzorg weet dit.
Karel / inwoner Amersfoort
Deze wethouder wordt vast en zeker wel weer gesteund door de keten die alles aan elkaar liegen zo dat hen nooit enige blaam betreft voor hetgeen er misgaat zo gaat het ook met klachten van de burgers zij worden dan stevig aangepakt door teamleden en maken iemand bijv. zwart in de hele buurt zij maken overal de dienst uit dit hoor je in het hele land ze zijn vrij in de planning bij alle burgers en inwoners.
Jan en Ria
Het is niet passend bij bovenstaand artikel maar wij willen toch een reactie geven.Onze buurvrouw is hier in Utrecht door een achter de voordeur team toen ze de deur opende door potige damespersoneel zo naar binnen gewerkt in haar eigen huis ze moest luisteren. Een dame die als ziek wordt bestempeld terwijl ze prima functioneert geen overlast geeft en vriendelijk is het zou goed zijn als gemeenten en de politie zich hier eens mee bezig hielden want ze slaan door en houden zich bezig met zaken waar niets mee loos is sommigen hebben een andere levenstijl maar zijn op hun manier heel erg gelukkig autonoom en zelfreddend en dat mag.

Dit personeel moet zelf nagekeken worden wat bezielt jullie om zo te werk te gaan ?

Wat doen jullie wel niet achter jullie eigen gesloten deuren waar niemand iets zit ?

Jullie mogen je echt dood schamen.

Onze buurvrouw zegt niemand meer iets doet de deur niet meer open huilt veel en doet het hoognodige.

Door meer contacten door hun werk worden burgers gelukkiger melden ze wij denken dat ze geen verstand van mensen hebben en maar wat standaard doen.Ook in binnenlands bestuur lees je alleen maar mooie succesvolle verhalen en nieuwe plannetjes en vragen over nog meer geld je leest niets over de realiteit. Van een decentralisatie beleid verwacht je dat ze er zijn voor de burgers.Deze vrouw valt ( viel ) absoluut niet onder kwetsbaar verwaarloosd verslaafd of wat dan ook. Wat zij in haar eentje presteert daar dromen de meesten van die rust en dat zelfvertrouwen die kracht het alleen kunnen zijn en contacten zoeken wanneer je daar behoefte aan hebt.Laten we eens naar die mooie eigenschappen kijken daarvan leren en het vooral respecteren.
Rudi
Er is geen rangenverschil meer geen voorbeeldgedrag en geen gezag van de overheid en alle vog briefjes hebben geen enkele waarde want daarna mag je je misdragen zoals je wilt als je slecht bent welke functie het ook betreft.Wijkmanagers en wethouders kijken weg en genieten.Team participeren is geweldig ook voor de nieuwe generatie studenten die nooit meer normaal met mensen zullen omgaan..Het is hier dagelijks feest want ze lachen er wat af.Lekker met zijn allen er op af.

Vele burgernetters zijn zonder werk of zijn gepensioneerd of vrijgezel of willen nog eens extra maatje worden en melden zich ook hiervoor aan.

Voor verwarde mensen hebben ze zogenaamd geen tijd.

Maroke Groen
Het constante onophoudelijke lastig vallen en contacten opdringen aan burgers door sociale teams is niet gezond meer had deze wethouder zich daar maar mee bezig gehouden maar dat interesseert hem blijkbaar niets terwijl hij een eed heeft afgelegd.
Kitty
Als je chat met een meisje van 14 moet je driedubbel zo veel oppassen. Gelukkig waren het criminelen. Het had ook echt een meisje van 14 kunnen zijn!
Andries
Echt 14 of niet:Het gaat er om dat hij er wel op inging al was er (nog) geen afspraak als hij niet was gechanteerd dan had meneer waarschijnlijk niets gezegd en het zal ook een reden hebben gehad dat ze deze man hiervoor hebben uitgekozen.

Wiegand
Wij verwachten ook dat gemeenten en de overheid zich eens gaan verdiepen in de wijkteams en het zou goed zijn als op zijn minst de teamleiders psychisch getest zouden worden want je mag veel te makkelijk aan de slag in de ggz je bent niet automatisch geestelijk gezond als je daar werkzaam bent het kan ook andere redenen hebben waarom je daar zo graag wilt werken want wat daar niet door de beugel kan wordt doorgaans niet gemeld je kunt niet voorzichtig genoeg zijn met de ggz..
Advertentie