Advertentie

Wethouder Raalte weg na vondst asbest

Wethouder Ben Haarman (CDA) uit de gemeente Raalte is opgestapt nadat er een enorme asbest vondst op zijn voormalige grond is gevonden. Volgens de gemeente, die nu de eigenaar is, moet hij dit geweten hebben..

10 september 2012

Wethouder Ben Haarman (CDA) uit de gemeente Raalte is maandagavond opgestapt na de vondst van asbest op een perceel van zijn voormalige bedrijf. De gemeente gaat de kosten van de sanering op hem verhalen. Dat meldde de gemeente Raalte maandagavond.

Dure asbestsanering
Op het perceel is een stortgat van 40 bij 12 meter gevonden waarin asbest zat. De wethouder wist hier naar eigen zeggen niets van. Maar volgens de gemeente moet de CDA'er dat wel hebben geweten. In het gat is rommel gevonden uit de tijd dat Haarman bij het bedrijf betrokken was. De sanering kostte 200.000 euro. De wethouder verkocht zijn bedrijf aan de gemeente om uitbreiding van een industrieterrein mogelijk te maken.

Asbest stort bekend
Vanwege de grote omvang van het gat moet het bestaan ervan ook bekend zijn geweest en had hij dit, voor de koop beslecht was, moeten melden. De gemeente onderzoekt nog een tweede plek op het terrein waar ook asbest ligt. Haarman is het niet eens met de conclusie van het college, meldde hij in een schriftelijke verklaring. Omdat hij als wethouder niet in staat is zijn privébelangen in deze juridische kwestie te behartigen, is hij opgestapt.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Meppie
Heeft de gemeente een bodemonderzoek laten uitvoeren voor de aankoop? Zo niet, dan is de kans om de kosten te verhalen minimaal omdat de gemeente nalatig is geweest. De verkoper heeft inderdaad een meldingsplicht, de kopende partij heeft echter ook een onderzoeksplicht!
Hidde / Burger van Nederland
Wet....houder, het woord zegt het al. Maar kennelijk weten ze het in Raalte nog niet uit te spellen.
Advertentie