of 59232 LinkedIn

Westland wint Best Gejat Prijs van KING

De gemeente Westland heeft de Best Gejat Prijs gewonnen met een inschrijfprocedure voor arbeidsmigranten, die al door 80 andere gemeenten is overgenomen.

De gemeente Westland heeft de Best Gejat Prijs gewonnen met een inschrijfprocedure voor arbeidsmigranten, die al door 80 andere gemeenten is overgenomen.

Inschrijving arbeidsmigranten
De gemeente kent een bovengemiddeld aantal arbeidsmigranten (veelal uit Oost-Europa), die moeten worden ingeschreven in de BRP (GBA) als ingezetene. Daarvoor ontwikkelde de gemeente een versnelde en klantvriendelijke procedure, die de inschrijftijd terugbrengt van dertig naar twee minuten. Die inschrijving is belangrijk om fraude en uitbuiting te voorkomen en zorgt er ook voor dat lokale belastingen geïnd kunnen worden.

Workshops gegeven
Via workshops, die gratis konden worden aangeboden dankzij een subsidie van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Binnenlandse Zaken, droeg Westland de procedure ook op een tachtigtal andere gemeenten over, waaronder Maassluis en Hollands Kroon. Tijdens de workshop kwamen onder andere wettelijke regels en juridische mogelijkheden, de organisatie van de inschrijving en de verdeling van de werkzaamheden tussen gemeente en ondernemer aan de orde. Wethouder Arne Weverling van Westland nam de prijs in ontvangst.

Andere genomineerden
De Best Gejat Prijs is een prijs van KING voor gemeenten die een goed idee hebben overgenomen van (of laten overnemen door) een andere overheidsinstelling. De beide andere genomineerden waren Bunschoten en Deventer. De gemeente Bunschoten keek van Leusden de ‘Tour de KCC’ af, waarbij collega’s uit de organisatie bij toerbeurt een uur meedraaien in het klantcontactcentrum. Deventer bedacht Stad Scoort, een online gemeenschap voor en door maatschappelijk verantwoorde ondernemers, die door verschillende gemeenten is overgenomen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.