Advertentie

Werkstraf geëist tegen medeverdachte Ton Hooijmaijers

Hij stelde zijn makelaardij volgens justitie beschikbaar voor het doorsluizen van omkopingsgeld naar voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Die rol kwam Arnold van de K. (67) uit Vinkeveen dinsdag te staan op een strafeis van 240 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke celstraf.

29 oktober 2013

Echtgenote

Met de zaak tegen Van de K. is ook het startsein gegeven voor het proces tegen Hooijmaijers. Behalve de oud-gedeputeerde van Noord-Holland, die vanaf maandag terechtstaat, moet ook diens echtgenote zich verantwoorden voor haar vermeende rol in de zaak die draait om omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte.


Advieswerk
Van de K. was in de ogen van het Openbaar Ministerie (OM) een cruciale schakel in het spel van list en bedrog dat de voormalige gedeputeerde zou hebben opgevoerd. Hij stuurde op verzoek van Hooijmaijers facturen aan bedrijven, zogenaamd wegens verricht advieswerk. Op zijn beurt kon het bedrijf Move Consultants, formeel op naam van de echtgenote van Hooijmaijers, rekeningen indienen bij de makelaar. Volgens het OM was de makelaardij daarmee een tussenstation en een middel voor Hooijmaijers om over omkopingsgelden te kunnen beschikken. Van de K. ,,heeft de corruptie van Hooijmaijers mogelijk gemaakt door zijn bedrijf ter beschikking te stellen", aldus de officier van justitie.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Pipadekloon / Voorlichter
Werkstraf? Als de getapte jongen naar het bejaarden tehuis gaan met een paar dozen gebakjes. Zeggen die oudjes "wat een fijne vent is dat toch". Nou mooi mensen het gebeurt, want ik was er zelf bij. En hier staan mensen voor een schijntje levensgevaarlijk werk te doen door in hoge bomen half afgebroken takken af te zagen vanwege de storm.
Advertentie