of 59250 LinkedIn

Weg vernoemd naar burgemeester Henk Aalderink

Burg. Henk Aalderinkweg. Zo heet de Rondweg in Hengelo voortaan. Met deze naamswijziging eert de gemeente Bronckhorst de op 19 februari 2015 overleden burgemeester.

Burg. Henk Aalderinkweg. Zo heet de Rondweg in Hengelo voortaan. Met deze naamswijziging eert de gemeente Bronckhorst de op 19 februari 2015 overleden burgemeester.

Toegangsweg
Henk Aalderink was tien jaar lang burgemeester van de fusiegemeente Bronckhorst. De keuze om de Rondweg om te dopen tot de Burg. Henk Aalderinkweg was mede ingegeven doordat deze weg de toegangsweg naar het gemeentehuis is.

Beste Bestuurder
Aalderink, die sinds 2005 burgemeester was van Bronckhorst, richtte zich onder meer de P10 op, het samenwerkingsverband van de inmiddels elf grootste plattelandsgemeenten van Nederland. Ook was hij actief in Europa. Dat leverde hem de onderscheiding EuroNederlander van het jaar op. Een jaar later werd hij door Binnenlands Bestuur verkozen tot beste lokale bestuurder van 2012. Eerder was Aalderink onder andere gedeputeerde van de provincie Gelderland.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Arthur Graaff (woordvoerder AFVN-Bond cvan Antifascisten) op
Heel jammer dat Aalderink bij leven nooit heeft willen begrijpen dat het herdenken van nazi's - hoe 'onschuldig' en 'humaan' ook - voor de slachtoffers van WO2 en hun familie uiterst pijnlijk blijft, temeer omdat hij die herdenking wilde ondersteunen door zijn formele aanwezigheid. Diep treurig dat de gemeente dat kennelijk nog steeds niet wil inzien.
Intussen is de gem. Huizen doende om een verkoopbeurs van nazispullen te verbieden. Die burgemeester verdient een straat.
Ook erg jammer dat BinBestuur de grote, landelijke en dieptreurige nazicontroverse, waar elke organitie vanWOII-getroffenen zich tegen heeft gekeerd, in dit bericht niet vermeldt.
Door Louis van Overbeek op
Dat de gemeente Bronckhorst deze hardnekkige nazi-soldaten op 4 mei herdenkende burgemeester op haar beurt gaat eren door een straat naar hem te vernoemen en zo een schandvlek gaat vereeuwigen, maakt wel duidelijk dat Vorden ook na het heengaan van dit dwaallicht nog steeds fout is.