Advertentie

Weert ziet af van leeftijdsgrens op stembureau

De gemeente Weert gaat toch geen leeftijdsgrens hanteren voor vrijwilligers die stembureaus bemensen.

02 september 2013

Weert ziet definitief af van het besluit om geen 75-plussers stemmen te laten tellen bij verkiezingen. De commotie die is ontstaan over de beslissing, is de reden om de leeftijdsgrens niet in te voeren, zei een gemeentewoordvoerster maandag.

Minder goede concentratie

De gemeente besloot tot de maatregel omdat oudere vrijwilligers zich minder goed zouden kunnen concentreren en minder nauwkeurig zouden zijn bij het tellen van stemmen. Weert was vaak laat klaar met tellen omdat er fouten werden gemaakt. Er kwam veel kritiek op de leeftijdsgrens.

Training
Kandidaat-stembureauleden moeten nog wel een training doorstaan, benadrukt de gemeente. Volgens het profiel voor stembureauleden moeten ze 'nauwkeurig en alert' zijn.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Wat een BS! Heeft toch niets te maken met de leeftijd. Tegenwoordig ooit aan de jeugd aan de kassa iets van €4,85 afgerekend en gevraagd of het wellicht handig is om vijftien cent erbij te geven.... ooit water zien branden....

Iedereen raakt weleens de tel kwijt en misschien moet je alle tellers wel een kleine test laten doen (papiertjes tellen) om te zien of men het aankan. Hoe simpel kan het zijn.....
Ernst / controller, ook taalliefhebber
@TIPI: Nee, dat zou ik ook niet snappen. Waarom zou je 15 cent bij je 4,85 euro geven?
Jos praat / beleidsmedewerker
Ik ben als, stembusmanager in Westland, al jarenlang bekend met ouderen in het stemburo. Die hebben veel ervaring en zijn doorgaans zeer accuraat. Alleen duurt het tellen soms wat langer. Nou en?
Advertentie