Advertentie

VVD zet Jos van Rey uit de partij

De reden hiervoor is een verzoek van de Kamercentrale Limburg. 'De Kamercentrale Limburg van de VVD ziet het zitting nemen door de heer Van Rey in de Provinciale Staten van Limburg voor een andere partij als een stap die de VVD schade berokkent. Hierdoor kan het van de VVD niet langer gevergd worden de heer Van Rey lid van de partij te laten zijn', luidt de korte verklaring.

02 april 2015

De omstreden Jos van Rey is uit de VVD gezet. Het hoofdbestuur van de VVD heeft besloten zijn lidmaatschap te beëindigen, aldus een woordvoerder van de partij donderdagavond na een bericht van L1.

Op verzoek van Limburg

De reden hiervoor is een verzoek van de Kamercentrale Limburg. 'De Kamercentrale Limburg van de VVD ziet het zitting nemen door de heer Van Rey in de Provinciale Staten van Limburg voor een andere partij als een stap die de VVD schade berokkent. Hierdoor kan het van de VVD niet langer gevergd worden de heer Van Rey lid van de partij te laten zijn', luidt de korte verklaring. Van Rey was vijftig jaar lid van de VVD en schopte het tot wethouder in Roermond en tot Tweede en Eerste Kamerlid. Hij moet terechtstaan wegens verdenking van omkoping, verkiezingsfraude en witwassen.

Lid van Provinciale Staten

Vorige week werd hij beëdigd als lid van Provinciale Staten van Limburg. Hij werd voor de Volkspartij Limburg met voorkeurstemmen gekozen. Van Rey was aanvankelijk lijstduwer voor de Volkspartij Limburg, en kreeg 3801 voorkeurstemmen, meer dan lijsttrekker Vincent Zwijnenberg die 834 stemmen haalde. De Volkspartij Limburg haalde één zetel.

Veel stemmen in Roermond

Van Rey haalde tijdens gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar veel stemmen voor weer een andere partij, de nieuwe Liberale Volkspartij Roermond. Hij was donderdagavond niet voor commentaar bereikbaar. (ANP)

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ernst
Dus hij was nog lid? Opvallende argumentatie trouwens. Van Rey is ook gekozen in de gemeenteraad van Roermond voor een andere partij. De VVD deed daar ook mee aan de verkiezingen.
Wijnand
50 jaar lang je hele ziel en zaligheid voor de partij gegeven. En dan ten lange leste als oud vuil aan de kant gezet.

De VVDers zijn een stelletje ondankbare honden.
Ruud Kooij / Fractievoorzitter en lijsttrekker VVD Voorst (23.500 inwoners)
Terechte beslissing. Het lidmaatschap van een partij is onverenigbaar met het vertegenwoordigen in het openbaar bestuur van een andere partij. Daarbij speelt de duur van een lidmaatschap geen rol net als de mogelijke vediensten zeker als er geen sprake meer is van een asset voor de partij, maar eerdervhet tegenovergestelde!
Rex Rotary / Coördinator
Heer of mevrouw Wijnand: realiseert u zich wel dat door het gedrag van dit soort "trouwe" politici meer dan 50% van de stemgerechtigden geen enkel vertrouwen meer heeft in onze fijne politici en de verkiezingen aan zich voorbij heeft laten gaan?
Wijnand
@Rex Rotary: het doen van loze beloften als : "iedere Nederlander krijgt er 1000 euro bij" of "geen euro meer naar Griekenland" (beide quotes van de MP) zijn veel fnuikender voor het vertrouwen in de politiek. Jos van Rey heeft zijn beloften en toezeggingen altijd waar gemaakt. Daarom is hij nog steeds zo populair in Roermond e.o. Zijn manier van politiek bedrijven is overigens heel normaal in vrijwel alle Europese landen.
Paul / projectleider
@Wijnand. Ook in andere landen noemen ze dat corruptie. Het bevooroordelen van de één voor persoonlijk gewin (positive/geld) boven de ander.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Als de VVD alle sjoemelaars buiten de deur zet, wordt het wel leeg in de partij. Datzelfde geldt overigens ook voor de PvDA. Meneer Wijnand heeft kennelijk niet in de gaten gehad dat de heer Van Rey in zijn ambt geen onderscheid maakte tussen publiek belang en eigen belang. Daarmee wil ik geen lans breken voor de vele hypocrieten die Van Rey zonder meer willen laten hangen, terwijl er nog geen rechtzaak is geweest. Iets anders is, wat weinig genoemd wordt, dat met de aanleg van de A73 wel een deastreuze aanslag op de natuur en het landschap is gepleegd. Van Rey heeft met zijn lobby die weg er wel doorgedrukt, maar ja VVD-ers zijn beton- en asfaltfanaten zoals ook in dit kabinet blijkt.
Ria Huisman / directeur
50 jaar noeste arbeid en dan afgedankt worden.

Hoeveel zullen er nog volgen de VVD wordt wel dun.

Je hebt grote kruiwagens nodig om verder te komen.

De partij is ons kent ons.

In Leusden is het voltallige bestuur al afgetreden reden onbekend.

De KC Utrecht is nu leading.
Advertentie