Advertentie

VVD-raadslid Utrechtse Heuvelrug weg om wachtgeld

Oud-wethouder Stan Klijnhout (VVD) van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft ruim 121.000 euro aan te veel ontvangen wachtgeld aan de gemeente terugbetaald.

31 oktober 2012

Oud-wethouder Stan Klijnhout (VVD) van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft ruim 121.000 euro aan te veel ontvangen wachtgeld aan de gemeente terugbetaald en treedt ook terug als raadslid.

Onderzoek loopt nog
Het onderzoek van het Openbaar Ministerie tegen de ex-wethouder wegens valsheid in geschrifte loopt nog. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente woensdagmorgen bekendgemaakt. In juni van dit jaar bleek dat Klijnhout na zijn periode als wethouder neveninkomsten had verzwegen. Daardoor kreeg hij jaarlijks 26.000 euro te veel wachtgeld uitgekeerd. De gemeente deed aangifte.

Geen discussie
In het belang van de VVD wil Klijnhout geen onderwerp van discussie zijn, staat in een verklaring van zijn partij, waarin ook het terugbetalen van het wachtgeld wordt gemeld. Klijnhout was wethouder van 2002 tot eind 2005 bij de gemeente Driebergen-Rijsenburg, die opging in Utrechtse Heuvelrug. Hij kreeg van 2006 tot oktober 2009 wachtgeld. Hij is ook directeur van het Marechausseemuseum in Buren en verzweeg dat hij in de wachtgeldperiode een salarisverhoging kreeg. Op grond daarvan had zijn wachtgeld aangepast moeten worden.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
Bijna niet meer opmerkelijk: het was wéér een VVD-er....
Kritikus / Geen Hagenees
@ Jan. Inderdaad, Maar dit beeld wordt dan ook door BB bewust gecreëerd door geen aandacht aan sjoemelende PvdA-ers (bv. in Amsterdam Zuidoost) te schenken.
Jan
@J.Kop. Kom nou, dat is peanuts in vergelijking met al die sjoemelende VVD-ers.
Fred IJspeerd / juridisch beleidsmedewerker P&O
In het artikel begrijp ik niet dat er sprake is van 26.000 euro per jaar teveel uitgekeerd wachtgeld en het verzwijgen van een salarisverhoging. Mijn vraag: was die salarisverhoging dan ook 26.000 euro per jaar? Dat soort verhogingen wil ik ook wel krijgen.
Kritikus / Geen Hagenees
@ Jan



De VVD betaalt het teveel ontvangen wel terug.



Van sjoemeldende PvdA-ers ziet de gemeenschap nooit meer één cent
Jan
@J. Kop. Ja, pas onder dwang betaalde hij terug. En welke PvdA-ers bedoel je eigenlijk in concreto (naam en functie) en welke bedragen betaalden die niet terug?
Advertentie