Advertentie

VVD'ers Roermond keren partij de rug toe

De VVD-lijsttrekker in Roermond en enkele andere VVD-kandidaten nemen niet namens de partij deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Het is niet duidelijk of zij samen met Jos van Rey een nieuwe partij gaan oprichten.

15 september 2013

De lijsttrekker en enkele andere VVD-kandidaten willen niet langer op de kandidatenlijst voor de VVD Roermond staan. Ze nemen niet namens de partij deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Dat liet het bestuur van de VVD Roermond zondag weten.

Groslijst De VVD Roermond stelt maandagavond tijdens een ledenvergadering de groslijst voor de verkiezingen samen. Of op die lijst ook de omstreden Jos van Rey komt te staan of juist niet, is nog onduidelijk.

Nieuwe partij

Voormalig lijsttrekker Dré Peters en voorzitter Victor Cillekens van de VVD in Roermond wilden zondag geen verdere opheldering geven. ,,Maandagavond laten we aan de VVD-leden weten wat we gaan doen, niet eerder'', zei Peters. Ook weigerde hij een antwoord te geven op de vraag of hij mogelijk samen met Van Rey een nieuwe partij gaat oprichten.


Landelijke druk

De VVD in Roermond voelt al langer druk vanuit de landelijke partij. Die spitst zich toe op de positie van Jos van Rey. De van corruptie verdachte Van Rey wil tegen de zin van de VVD-leiding in toch op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. De VVD in Roermond hield Van Rey altijd de hand boven het hoofd. Maar afgelopen vrijdag nog liet premier Mark Rutte weten, dat politici die betrokken zijn bij een strafrechtelijk onderzoek er verstandig aan doen zich verre te houden van kandidatenlijsten bij verkiezingen.


Stemmenkanonnen

Dré Peters heeft altijd een lans gebroken voor zijn politieke vriend Van Rey. Hij heeft bij herhaling laten weten dat volgens hem justitie de verdenking jegens Van Rey niet hard kan maken en dat Van Rey vrijuit zal gaan. Zowel Peters als Van Rey staan in Roermond bekend als stemmenkanonnen tijdens gemeenteraadsverkiezingen.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Willem Kamps
Het lijkt erop dat deze 'kanonnen' er echt alles voor over hebben om op het pluche te kunnen blijven zitten. Nu hun partij de kandididaatstelling afkeurt, beginnen ze gewoon onder een andere naam. Het schept overigens wel duidelijkheid over de vraag of zij er voor zichzelf zitten of als volksvertegenwoordigers.
nelhoogmoed / politiek geinteresseerd
laat de kiezer spreken!
Hans van Wegen / BPA / Fractievoorzitter Burger Partij Amersfoort (BPA)
gewoon snel schoon schip maken VVD.

dat is de enigste oplossing.

mijn NRC stond afgelopen Vrijdag (te) vol met VVD-ers met een luchtje
Ernst / ambtenaar
Je kunt poep een lekker luchtje geven, maar het blijft poep. Als de kiezers in Roermond shit willen, dan krijgen ze dat, dat is hun democratisch recht. Als de VVD de grootste partij willen zijn, dan lijkt mij poepruimen toch de enige optie. Laat poep maar voor zichzelf beginnen.
Advertentie