of 59232 LinkedIn

Vuurwerkverbod kost Hilversum 25 duizend euro

Het geld zal gaan naar bewakers die het verbod zullen handhaven en naar een door de gemeente georganiseerde vuurwerkshow.
2 reacties

Het instellen van een vuurwerkvrije zone in het centrum van Hilversum kost die gemeente naar verwachting 25 duizend euro. Dat geld is nodig voor het inhuren van vier extra beveiligers, die dag en nacht rondlopen in het gebied. Ook besteedt Hilversum geld aan een vuurwerkshow, die het afsteken van pijlen door particulieren in het centrum moet vervangen.

Commotie
Dat schrijft burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum maandag in een brief aan de raad. Broertjes zegt ,,bevreemd'' te zijn dat er zo veel commotie in zijn gemeente is ontstaan, nadat het vuurwerkverbod vorige week werd gepubliceerd in de gemeentelijke mededelingen
Volgens Broertjes gaat het ministerie van Veiligheid de ervaringen in Hilversum gebruiken voor het vuurwerkbeleid volgend jaar. Er is ook een aantal gemeenten dat een vuurwerkvrije zone wil instellen. ,,We trekken op in een kordon'', aldus Broertjes. De burgemeester besloot tot zijn vuurwerkverbod, nadat er een paar jaar achter elkaar grote vuurwerkincidenten in Hilversum waren.

Streng aanpakken 

De politie zal extra mensen inzetten om het afsteekverbod te handhaven. De gemeente huurt een bedrijf in dat de weken voor de jaarwisseling en tijdens oud en nieuw gaat surveilleren bij kwetsbare objecten en gebouwen, zoals scholen. Politie en gemeente sturen waarschuwingsbrieven aan iedereen die eerder overlast heeft veroorzaakt met vuurwerk. Ook ouders van tieners die regelmatig overlast veroorzaken op straat, krijgen een brief. Wie toch iets probeert, wordt meteen en streng aangepakt.

De vuurwerkvrije zone is mogelijk de opmaat naar een algeheel vuurwerkverbod in Hilversum. Dat heeft de voorkeur van Broertjes. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door V6 op
Wat een zure lui. Alsof tuig nu ineens braaf thuis blijft zitten. Nee de gewone burger wordt aangepakt met zulke funkillers. Allemaal recht voor het huis van die burgemeester gaan knallen.
Door Jaap van Velzen (adviseur o.a. openbare ruimte) op
Goed bezig, elk oog en elke vernieling is er een. Zolang we in Nl blijven zeggen dat er bv 'maar' 800 brievenbussen werden vernield ipv 900 het jaar daarvoor hebben we aan elkaar nog iets uit te leggen.