of 59232 LinkedIn

Vuurwerkverbod in centrum Hilversum

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum pleit al jaren voor een vuurwerkverbod, gezien de grote ongelukken die er elk jaar weer gebeuren en de schade die ontstaat door het afsteken van vuurwerk. Hij wil eigenlijk heel Hilversum vuurwerkvrij maken.
4 reacties

Hilversum verbiedt het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling in het centrum van de plaats. Hilversum is daarmee voor zover bekend de eerste grotere Nederlandse gemeente met een formeel vuurwerkverbod. Het stadsbestuur heeft het verbod deze week bekendgemaakt in een aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Vuurwerkvrij
Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum pleit al jaren voor een vuurwerkverbod, gezien de grote ongelukken die er elk jaar weer gebeuren en de schade die ontstaat door het afsteken van vuurwerk. Hij wil eigenlijk heel Hilversum vuurwerkvrij maken. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Johan (Ambtenaar) op
Goed voorbeeld doet goed volgen. Welke gemeente durft? En met de jaarwisseling een mooie vuurwerkshow. Ik zou willen dat de gemeente waar ik woon, zo'n initiatief nam. Top. Hilversum, wees blij met zo'n burgemeester.
Door Ambtenaar op
Ik lees nergens op welke manier het gemeentebestuur deze nieuwe regels denkt te gaan handhaven en wat dit gaat kosten. Er werd al niet of nauwelijks opgetreden tegen gebruik van illegaal vuurwerk, plegen van vernielingen en brandstichting rondom de jaarwisseling. Waarom zou dit met deze nieuwe regels veranderen?
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
Niets meer dan bestuurlijke grootspraak en politieke borstklopperij.

Met de bestaande regelgeving is de bestaande vuurwerk-overlast uitstekend aan te pakken: je moet het alleen willen. Je moet willen en durven handhaven, en dat betekent forse aantallen koddebeiers de straat op te sturen om een zero-tolerance beleid uit te voeren.

Als je dat niet doet, en niet wilt, dan betekenen nieuwe regels en nieuwe wetten helemaal niets. Het is de bestuurlijke en politieke lafheid om écht helemaal niets te durven en willen doen die iedere vorm van beleid laat stuklopen in vage toezeggingen en loze beloftes.
Door Ra op
Prima besluit, niet dat het gaat werken maar de intentie bevalt me.