of 59232 LinkedIn

‘Vliegveld Twente kan hightechzone worden’

Bernard Wientjes heeft het rapport gepresenteerd, waarin onderzocht is wat de toekomstmogelijkheden van het luchthaventerrein zijn. De provincie Overijssel en de gemeente Enschede hadden om dit onderzoek gevraagd.
Reageer

Vliegveld Twente kan een kleine rol in de luchtvaart blijven spelen. De start- en landingsbaan zou minimaal 10 jaar in gebruik moeten blijven voor beperkt vliegverkeer.

Onderzoeksrapport
Dat staat in het advies van een commissie dat donderdag door voorzitter Bernard Wientjes is gepresenteerd. Het onderzoek naar de toekomstmogelijkheden van het luchthaventerrein is in juni van dit jaar in gang gezet door de provincie Overijssel en de gemeente Enschede, toen bleek dat een commerciële burgerluchthaven als 'banenmotor voor de regio' niet haalbaar was.

Maakindustrie
Economische versterking van Twente kan volgens het advies het best worden bereikt door in te zetten op de 'nieuwe maakindustrie'. Door de ontwikkeling van hoogwaardige technologie zoals 3D-printen wordt namelijk steeds minder productie uitbesteed aan lagelonenlanden.

Technology Base Twente
Wientjes ziet clusters van elkaar aanvullende hightechbedrijven voor zich. ‘Een internationale ontwikkel-, demonstratie- en productiezone.’ Er is ook al een naam: Technology Base Twente. De commissie waarschuwt voor versnippering en regionaal denken. Deze maand bespreken Provinciale Staten van Overijssel en de raad van Enschede het rapport in een gezamenlijke vergadering.

Reactie minister Kamp

Minister Henk Kamp van Economische Zaken is positief over het advies: 'Twente is een sterke regio met goede groeikansen. Door te focussen op duurzame hightechbedrijvigheid en ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen de krachten te laten bundelen, worden deze kansen nog beter benut. Zo versterken we de economie van Twente en daar profiteert heel Nederland van'

Bespreking rapport

Provinciale Staten van Overijssel en de raad van Enschede bespreken met rapport komende maand. (ANP)


 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.