Advertentie

'Verhuisplan voor opvang Heumensoord in april'

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen sluit niet uit dat er elders in de regio Nijmegen een nieuwe noodopvang komt. Maar hij verzekerde dat Heumensoord na de Vierdaagse niet opnieuw als noodopvang gaat dienen.

16 februari 2016

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA komt in april met een verhuisplan voor de bijna 3000 asielzoekers die nu in tentenkamp Heumensoord bij Nijmegen wonen. De noodopvang voor vluchtelingen, die in oktober is geopend, gaat op 1 juni definitief dicht, aldus de gemeente Nijmegen dinsdag.

Special Olympics

Als de vluchtelingen zijn vertrokken gaat het paviljoendorp nog dienst doen als onderkomen voor begeleiders van de sporters die meedoen aan de Special Olympics, sportwedstrijden voor gehandicapten. Daarna verblijven zoals elk jaar de 6000 militaire deelnemers aan de Vierdaagse in het bosgebied.


Nieuwe noodopvang
Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen sluit niet uit dat er elders in de regio Nijmegen een nieuwe noodopvang komt. Maar hij verzekerde dat Heumensoord na de Vierdaagse niet opnieuw als noodopvang gaat dienen. Heumensoord is tevens waterwingebied. Met beheerder Natuurmonumenten en waterbedrijf Vitens zijn afspraken gemaakt over het herstel van het natuurgebied na het langdurige gebruik. Volgens de gemeente wordt het gebied mooier dan het was voor er vluchtelingen kwamen wonen.Heumensoord is de grootste noodopvang van Nederland. Het COA is nog druk in gesprek met gemeenten over nieuwe opvangplekken voor de asielzoekers. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Govert
In mijn gemeente zaten ook asielzoekers. Nu weer vertrokken naar elders. Achteraf worden de kosten duidelijk. Maar liefst 1000 euro per DAG per persoon.

Exclusief ambtelijke inzet.

Toegepast om Heumensoord praten we dan over 3 miljoen per dag. Dat betekent dat deze opvang in Nijmegen nu al bijna 400 miljoen euro heeft gekost.

Hoeveel kosten er zijn gemaakt voor de ca. 60.000 asielzoekers die in 2015 in Nederland zijn aanbekomen, mag de lezer zelf uitrekenen. Maar het loopt in de tientallen miljarden !
Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Men wil duidelijkheid, "Heumensoord is schadelijk", met Turkije zijn afspraken en dat ligt meer in de eigen niet schadelijke gevoelsomgeving lijkt me, dus vliegtuigen klaarzetten, inladen en naar Turkije. Soms kan het ook maar zo duidelijk zijn! Wij en zeker niet die zogenaamde Brusselse elite (EU) met haar lidstaten die alleen maar handje klap doen en bergen geld kosten, gaan het niet oplossen. Het kost bergen geld, de Nederlander voelt zich straks de minderheid en dient zich aan te passen!?!?!??! Bezuinigingen in zorg en onderwijs, duizenden ontslagen en miljarden over de balk voor opvang!?!?!? Wordt toch eens wakker, dit pappen en nathouden brengt helemaal niets en zeker geen stemmen!!!
Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Overigens voor de goede orde; ik ben absoluut niet tegen vluchtelingen in de juiste context; gevlucht door oorlog of geweld met terechte vrees voor eigen leven (NIET LEVENSSTANDAARD!!!) met alleen nog als uitweg de vlucht; de situatie zoals deze zich echter nu voordoet, gaat nergens meer over!
johannes / ambtenaar
Tja, wat een beetje protesteren niet al te weeg kan brengen. Wat hebben die mensen eigenlijk te klagen. Het meerendeel is alleenstaand, en zijn zeker geen asielzoekers.
Advertentie