Advertentie

Van Rey: 'Justitie gaat tekeer als losgeslagen bende'

De op non-actief gestelde wethouder Jos van Rey van Roermond haalt hard uit naar het Openbaar Ministerie in een interview in de Telegraaf.

01 juni 2013

De in opspraak geraakte politicus Jos van Rey wil dat de Tweede Kamer een onderzoek instelt naar de werkwijze van het Openbaar Ministerie. Dat zegt de VVD’er zaterdag in een interview met De Telegraaf. Hij wil ook weten of er sprake is van een ,,politieke afrekening''.

Tunnelvisie
Justitie gaat volgens Van Rey als ,,een losgeslagen bende'' tekeer en heeft een tunnelvisie. ,,Ik ben bij voorbaat schuldig'', aldus de voormalig VVD-senator en wethouder uit Roermond die wordt verdacht van corruptie.

Politieke afrekening
Van Rey heeft ook gehoord dat de toenmalige bewindslieden Opstelten (VVD) en Spies (CDA) de inval van de rijksrecherche in zijn woning in Herten goedkeurden. Hij wil weten of dit waar is, ,,want dan spreek je eigenlijk over een politieke afrekening'', aldus Van Rey, die een boek wil gaan schrijven over zijn ervaringen. „Ik ben eigenlijk al vermoord door justitie. Maar ik leef nog en ik zal tot de laatste snik terugvechten.”

Om beslist zelf
Een woordvoerder van minister Opstelten wijst er in een reactie op dat het Openbaar Ministerie de bevoegdheid heeft om zelfstandig te besluiten over een inval. Van toestemming door de minister is dus geen sprake. Die wordt over dit soort zaken alleen geïnformeerd.

Vernederd
Van Rey voelt zich vernederd door de Rijksrecherche. Toen opsporingsambtenaren in oktober 2012 zijn huis binnenvielen, hebben twee van hen toegekeken toen hij en de twee kinderen van zijn schoonzus zich omkleedden. ,,Ik schaamde me op dat moment dat ik Nederlander ben.'' Ook zou de rijksrecherche hem en zijn vrouw zijn gevolgd tijdens een korte trip naar Spanje. ,,Na de landing op Eindhoven werden we als enige passagiers door drie marechaussees opgewacht, die onze bagage bekeken. Ik voel me tot op het bot vernederd.”

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Willem Kamps
Toegegeven, de gevallen onderkoning van Roermond vecht door tot de laatste snik. Maar wat zeurt de man verder over Nederland. Hij krijgt hier nog een eerlijk proces. In andere landen was ie al lang van het toneel verdwenen.
O. ten Hove
Het volk voelt zich vernederd door de vvd met mensen als Van Rey cs. en zijn protegé Weekers. In Nederland doet het OM (niet altijd even geweldig gezien het feit dat er niet naar waarheid wordt gezocht maar men wil winnen waardoor er menigeen onschuldig vastzit zoals Lucia de B) autonoom haar werk. Van Rey is slim door de focus te verleggen. Het OM is fout en dan ben ik onschuldig... ga toch weg.



Bij het OM is iedereen bij voorbaat schuldig (de winnaarsmentaliteit die door types als Teeven werd geïntroduceerd waarbij waarheidsvinding niet meer van belang is).
Meppie
Volgens mij is er maar één die als een losgeslagene te keer gaat meneer Van Rey.
Ernst / ambtenaar
Natuurlijk is van Rey in de ogen van het OM bij voorbaat "schuldig". Als ze dat niet hadden gevonden (redelijk vermoeden van schuld) dan waren ze niet van hun stoel gekomen. En vanzelfsprekend is dan het onderzoek dat volgt zeer belastend voor degenen die het treft. Dat geldt niet alleen voor dhr. van Rey. Dat hij daarover klaagt geeft aan dat hij zich blijkbaar verheven voelt en ons strafrechtstelsel niet snapt. Zou dat nou net niet de reden zijn dat hij buiten de lijntjes is gaan kleuren? Hij heeft nog niet veel geleerd. "Wie geschoren wordt, moet stilzitten"!

Maar een troost voor dhr. van Rey is dat het uiteindelijk de rechter is die oordeelt, niet het OM. Ik wil van Rey aanraden pas zijn mond weer open te doen na dat rechterlijk oordeel.

En, dames en heren van de pers, geef hem stilte. De pers oordeelt namelijk zelf onzorgvuldig!
Kritikus / Geen Hagenees
Van Rey heeft groot gelijk dat hij zich boos maakt om wat hem is overkomen. Justitie valt met veel bombarie en persgeweld je huis binnen en vervolgens hoor je nu al 8 maanden niets. je weet niet eens wat de aanklacht is. Ondertussen ben je je functies kwijt (senator, wethouder) en mag je ook nog eens je bek houden volgens de ambtenarenkliek (Ernst), terwijl er wel vrijwel dagelijks over jou berichten verschijnen in de media.



Een politiestaat zou dat niet verbeteren.
Paul / projectleider
@Kop



Sorry, maar als ze je huis binnenvallen heb je het recht te weten waarom. Dus meneer Van Rey heeft echt wel een idee.



Het is allemaal een beetje makkelijk de schuld bij een ander leggen
Advertentie