of 59232 LinkedIn

Utrecht wil commissaris Van Beek houden

Willebrord  van Beek werd in 2013 waarnemend commissaris in Utrecht. Het was de bedoeling dat hij tijdelijk zou aanblijven, omdat het kabinet Utrecht in 2015 wilde samenvoegen met Flevoland en Noord-Holland.
3 reacties

Willebrord van Beek kan aanblijven als commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. De Provinciale Staten willen hem houden. Of de Statenleden bij de stemming unaniem waren en of er andere kandidaten waren, is geheim.

Volwaardig

Van Beek werd in 2013 waarnemend commissaris in Utrecht. Het was de bedoeling dat hij tijdelijk zou aanblijven, omdat het kabinet Utrecht in 2015 wilde samenvoegen met Flevoland en Noord-Holland. Dat plan is echter van de baan, omdat er te veel verzet was. Daarom krijgt Utrecht alsnog een volwaardige, eigen commissaris van de Koning.


Tot zijn zeventigste
Het is de bedoeling dat de benoeming van Van Beek voor de feestdagen rond is, aldus een woordvoerder van de provincie. Hij kan aanblijven tot zijn zeventigste verjaardag in januari 2019.

De voordracht van Van Beek gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken en daarna naar de Koning. Die moet de knoop doorhakken. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
@Wiersma. Gelukkig krijgt D66 niet in alles zijn zin. Die fusie gaat gewoon niet door. En dat is wel zo slim. Groter is meestal niet beter. Wel logger, duurder en minder klantvriendelijk.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Een efficiënt opererende Overheid zou deze CdK voor een niet langere periode benoemen dan tot het tijdstip dat het Landsdeel, waaronder Utrecht in de nabije toekomst komt te vallen, gestalte heeft gekregen. Zou deze minister van BZK ook al zover en zo slim zijn?
Door Jan op
Absurd dat in deze tijd de stemming nog steeds geheim is, evenals de mede-kandidaten.