Advertentie

Uitgeest zet streep door motorevenement Koningsdag

De "toenemende onrust in de motorwereld" is aanleiding voor de gemeente Uitgeest om het motorevenement American Day Uitgeest op Koningsdag te verbieden. Ook speelt mee dat motorclub Bandidos in Heerhugowaard is neergestreken.

19 april 2014
De "toenemende onrust in de motorwereld" is aanleiding voor de gemeente Uitgeest om het motorevenement American Day Uitgeest op Koningsdag te verbieden. Ook speelt mee dat motorclub Bandidos in Heerhugowaard is neergestreken. Dat heeft de organisatie van het evenement van de gemeente te horen gekregen. ,,In de brief daarover wordt ook gebrek aan politiecapaciteit genoemd'', zegt Jeroen Heerdt, één van de organisatoren, zaterdag.
Niet in beroep tegen beslissing American Day zou dit jaar voor de 24e keer worden gehouden. Publiek kan Amerikaanse auto's, trucks en motoren bekijken. ,,Er is nog nooit één probleempje geweest'', zegt Heerdt. Hij baalt, want er zijn al kosten gemaakt. Posters zijn gedrukt, bandjes geboekt. De organisatie gaat echter niet in beroep tegen de beslissing van de gemeente.
Advies van politie De gemeente was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar. Eerder werd ook al de Harleydag in Haarlem en Valkenswaard afgelast, vanwege oplopende spanningen tussen rivaliserende motorclubs. De politie noemde deze evenementen een ideale plek voor een confrontatie tussen Hells Angels en de Bandidos en adviseerde gemeenten daarom de motorevenementen niet door te laten gaan.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie