Advertentie

Uden wil hulp minister bij aanpak drugslabs

Burgemeester Henk Hellegers schrijft dat hij zich grote zorgen maakt over de omvang van de productie van synthetische drugs. Hij wil dat Opstelten als beheerder van de Nationale Politie gaat zorgen voor een intensievere opsporing van drugslaboratoria.

30 april 2014

Minister Ivo Opstelten van Justitie moet meer middelen beschikbaar stellen voor het opsporen en oprollen van synthetische drugslaboratoria. Dat schrijft burgemeester Henk Hellegers van de gemeente Uden in een brief aan de minister, die woensdag is verstuurd.

Grote zorgen
Hellegers schrijft dat hij zich grote zorgen maakt over de omvang van de productie van synthetische drugs. Hij wil dat Opstelten als beheerder van de Nationale Politie gaat zorgen voor een intensievere opsporing van drugslaboratoria.

Noord-Brabant
De burgemeester constateert dat het probleem in Uden en andere Noord-Brabantse gemeenten groter is dan elders in het land. De vondst van twee doden deze week in een bedrijfsverzamelgebouw in Uden noemt hij ,,een tragisch dieptepunt in de toenemende criminaliteit met betrekking tot drugslaboratoria''.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

gerrie
Die flut aanpak in Nederland. Als er een laboratorium of kwekerij wordt ontmanteld de hele tent plat schuiven met bulldozers. Die zogenaamde onwetende eigenaren zijn net zo crimineel. Tuig is het die andere mensen ernstig ziek maken
Stichting Drugsbeleid
De Stichting Drugsbeleid pleit voor een debat over legalisering van XTC om de schadelijke gevolgen voor de maatschappij tegen te gaan: http://drugsbeleid.nl/persbericht-stichting-drug …
Advertentie