Advertentie

Uden maakt beste jaarverslag

De gemeente Uden is de winnaar van de Deloitte Kordes Award 2013, de prijs voor het beste jaarverslag in de publieke sector. Het alleen digitaal beschikbare jaarverslag blinkt volgens de jury vooral uit in de risicoverslaglegging. De Risicomanagement Award, dit jaar voor het eerst uitgereikt, ging eveneens naar Uden.

11 december 2013

De gemeente Uden is de winnaar van de Deloitte Kordes Award 2013, de prijs voor het beste jaarverslag in de publieke sector. Het alleen digitaal beschikbare jaarverslag blinkt volgens de jury vooral uit in de risicoverslaglegging.

Risicomanagement

De Risicomanagement Award, dit jaar voor het eerst uitgereikt, ging eveneens naar Uden. Vorig jaar deed de Brabantse gemeente voor het eerst mee en werd direct winnaar in de categorie Lokaal Bestuur. ‘Dat zij in het tweede jaar van deelname al de Deloitte Kordes Award winnen, toont aan dat hun jaarverslag zich jaar op jaar positief ontwikkelt’, aldus de jury.

Oordeel over financiële rekening

Een externe jury beoordeelde de jaarverslagen op de financiële rekening, leesbaarheid en bedrijfsvoering. Deelnemers uit het lokaal bestuur (provincies, gemeenten, waterschappen, politie en veiligheidsregio’s en sociale werkvoorziening), rijksoverheid en overig (zelfstandige bestuursorganen en overige publieke organisaties), wonen, onderwijs en zorg kwamen per sector in aanmerking om winnaar in hun categorie te worden.

Kadaster categoriewinnaar

Het Kadaster won in de sector rijksoverheid. In de sector wonen delen de woningcorporaties De Alliantie (Randstad) en Waterweg Wonen (Vlaardingen) de eerste prijs. Winnaar in de categorie onderwijs  is ID college (Roc) uit Alphen aan den Rijn en omgeving geworden. ZZG zorggroep uit Nijmegen sleepte de eerste prijs in de categorie zorg in de wacht.

Centrale doelstelling van de Kordes Award is het continue verbeteren van de verslaggeving en prestatieverantwoording door (semi) publieke organisaties. De toekenning van de Deloitte Kordes Award aan een publieke organisatie houdt geen oordeel in over de doelmatigheid of doeltreffendheid waarmee deze organisatie haar activiteiten verricht. Het gaat om de wijze waarop zij in staat is geweest om een goed beeld te geven van haar positie. Het uitgangspunt hierbij is transparantie en publieke verantwoording.

Oud-president Algemene Rekenkamer

De Kordes Award, vernoemd naar de oud-president van de Algemene Rekenkamer Frans Kordes, wordt sinds 1995 uitgereikt. Onder de winnaars zijn organisaties als de Belastingdienst, de Informatie Beheer Groep, de gemeente Den Haag, het Kadaster, de AFM en Waterweg Wonen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie