Advertentie

Twitterende medewerker stembureau geschorst

De gemeente Groningen heeft een medewerkster van een stembureau in de stad geschorst omdat zij via Twitter had laten weten haar best te moeten doen om bij het tellen van stemmen geen PVV-stemmen te laten verdwijnen. Dat meldde de gemeente Groningen woensdag

02 maart 2011
De gemeente Groningen heeft een medewerkster van een stembureau in de stad geschorst omdat zij via Twitter had laten weten haar best te moeten doen om bij het tellen van stemmen geen PVV-stemmen te laten verdwijnen. Dat meldde de gemeente Groningen woensdag.
Grappig bedoeld
De vrouw zou woensdagavond als lid van de telploeg stemmen gaan tellen. Nadat de grappig bedoelde tweet tot honderden reacties leidde, is ze door de gemeente gevraagd thuis te blijven. ,,We hoeven niet langer gebruik te maken van haar diensten”, aldus een woordvoerder.

'Oliedom'
Burgemeester Peter Rehwinkel noemt de tweet van de vrouw ,,oliedom”. ,,Als lid van een stembureau moet je je van politieke uitlatingen onthouden”, reageerde hij woensdag.

Ga naar de BB verkiezingssite voor meer nieuws rond PS2011

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wil Reuvers / juridisch medewerker
Bij de telling in grote steden met fraudegevoelige stembureaus waarnemers plaatsen. Nederland begint nu eenmaal op een bananenrepubliek te lijken waar dit soort maatregelen noodzakelijk zijn, wil een telling nog objectief kunnen plaatsvinden.
Rampant / trl

Buitengewoon ernstige kwestie.

Is het betreffende district nageteld, of moeten er buitenlandse waarnemers worden ingevlogen?
Het moet niet veel gekker worden.
p
er zijn meer controle mechanismen dan alleen het tellen van de biljetjes hoor. Bijvoorbeeld het aantal stemmers wordt ook geteld. Als je daarna tekortkomt bij het tellen...
Advertentie